StoryEditor

Vučić: "Opremat ćemo vojsku snažnije i na proslavu pozvati Putina"

Piše D  /  08.05.2018., 03:05h

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavljuje da će s predsjednikom Rusije razgovarati i o nabavci vojne opreme, a da će do kraja godine javnosti biti predstavljeno sve što je u tom području urađeno u posljednjih nekoliko godina, prenosi Aljazeera

"Zainteresirani smo i opremat ćemo našu vojsku snažnije", rekao je Vučić za TV Pink na pitanje hoće li s Putinom razgovarati i o nabavci vojne opreme, prenosi Tanjug.

On je naglasio da kod nabavke vojne opreme važi ona narodna "Koliko para toliko muzike", ali da je zahvalan Rusiji što je Srbija MiG-ove i njihov remont dobila pod značajno povoljnijim uvjetima nego neke zemlje u regiji.

Nije želio govoriti o kakvoj je opremi riječ, rekavši samo da će to biti predstavljeno javnosti kad oprema stigne u Srbiju.

"Vjerujem da ćemo prije kraja godine pokazati što smo uradili u nekoliko poslednjih godina", rekao je predsjednik Srbije.

Zajednički datum

Dodaje da će za predstavljanje šta je urađeno u opremanju Vojske Srbije biti određen jedan od mnogih važnih datuma u povijesti Srbije, a da to mogu biti pobjeda u Prvom svjetskom ratu, oslobođenje više srbijanskih gradova u Drugom svjetskom ratu, ulazak srpske vojske u Novi Sad i prisajedinjenje Vojvodine...

"Imamo dosta važnih datuma. Pokušat ćemo da pronađemo jedan zajednički gdje bismo mogli to da proslavimo, obilježimo i pokažemo da polako, ali sigurno Srbija postaje sigurnije mjesto, ali i bolje mjesto za život njenih građana. Na takvu proslavu pozvat ćemo i predsjednika Putina", zaključio je Vučić.

Srbijanski predsjednik boravi u radnoj posjeti Moskvi povodom obilježavanja 73. godišnjice pobjede nad fašizmom.

Njegov susret s ruskim predsjednikom Putinom očekuje se danas oko 18 sati, prenosi Beta.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 08:46