StoryEditor

(VIDEO) Sukob u Predsjedništvu BiH: Izetbegović odgurnuo Čovića od govornice

Piše D  /  27.04.2018., 06:04h

Predsjedavajući Bakir Izetbegović govorio je Tusku o problemu koji BiH ima kada je u pitanju izgradnja Pelješkog mosta u Hrvatskoj sa čime se nije složio član Predsjedništva Dragan Čović.

Nakon obraćanja Izetbegovića i Ivanića, medijima se obratio i Dragan Čović. Dok je govorio, iza njegovih leđa stajao je Izetbegović. Kada je završio govor, Izetbegović je prišao Čoviću i gestikulirajući zatražio da se pomjeri kako bi on kao predsjedavajući Predsjedništva BiH stao za govornicu. Čović je to učinio i stao iza njegovih leđa.

Tokom sastanka sa Tuskom, Izetbegović je govorio o problemu koji BiH ima kada je u pitanju izgradnja Pelješkog mosta. 

"Razgovarali smo i o nekim otvorenim pitanjima u regionu, zamolio sam gospodina Tuska da nam pomnogne da nađemo zajedničko rješenje po pitanju izgradnje Pelješkog most", kazao je Izetbegović, prenosi N1.

Sa njim se nije složio Čović.

"Pelješki most je pitanje Republike Hrvatske, a ne BiH. To je jasan stav u Uredu hrvatskog člana Predsjedništva. Volio bih da ta pitanja ne stavimo na dnevni red kada nam dolaze prijatelji. Zahvaljujemo EU što je pomogla ovaj projekat, nadamo se da ćemo u budućnosti ovakve stvari dogovoriti sa susjedima, u institucijama BiH, pa onda da idemo u javnost sa ličnim, stranačkim stavovima svih nas. Isprika što smo vas zamorili time. Bez obzira na naše razlike, to je ambijent predizborne kampanje", kazao je Čović.

Prilog Dnevnika TV1:

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 17:01