StoryEditor

VIDEO: SBB napao Izetbegovića i SDA

Piše D  /  22.11.2017., 11:11h

To je rekao šef Kluba SBB-a u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Nasir Beganović na današnjoj pres-konferenciji, te dodao da "zakon o PIO nije bio na Ekonomsko-socijalnom vijećeu za teritorij Federacije BiH i da je sve rađeno u kabinetu federalnog premijera". 

- Prijedlog zakona o MIO/PIO je protiv umirovljenika, stoga SBB traži da Vlada ponudi oporbi povećanje mirovina, smanji enormnu potrošnju birokracije i u proračunu pronađe novac koji je za to neophodan. Tražimo da vlada nađe dodatna sredstva za potrebe boljih uvjeta umirovljenja pripadnika policije, koja u biti nisu velika - poručio je Beganović.

Zastupnici SBB-a na jučerašnjoj izvanrednoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH bili su protiv ili suzdržani da se po hitnoj proceduri razmatra zakon o PIO. Nakon toga na pres-konferenciji Kluba SDA, poslanici Stranke demokratske akcije kazali su da zbog glasanja poslanika SBB-a nije podržan hitni postupak i da su oni krivci za konačno neusvajanje zakona o PIO.

- Mi pristajemo na hitnu proceduru za 15 dana ako u prijedlogu novog zakona o PIO budu uvrštena rješenja koja će biti povoljna za sve penzionere a što između ostalog podrazumijeva i prihvatanje našeg amandmana, a koji nije ni razmatran na sjednici Vlade Federacije BiH - kazao je Beganović.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 13:22