StoryEditor

(VIDEO) Član Izetbegovićeve stranke optužio Hrvatsku za naoružavanje

Piše D  /  20.04.2018., 11:04h

Prije završetka sjednice Zatupničkog doma koja je završena zbog nedostatka kvoruma, press konferenciju je održala SDA.

Klub zastupnika SDA na današnjoj press konferenciji potvrdio je kako neće prisustvovati sjednici Zastupničkog doma PS BiH čija tema treba biti rasprava o ratnohuškačkim izjavama Bakira Izetbegovića, predsjedatelja Predsjedništva BiH i predsjednika SDA. Amir Fazlić, šef Kluba zastupnika SDA u Zastupničkom domu PS BiH kazao je kako je SDA zabrinuta zbog naoružavanja Hrvatske, Srbije, Milorada Dodika i paravojnih formacija u RS-u.

"Sjednica je nepotrebno sazvana, nepotrebni troškovi se stvaraju, u moru problema da se ovim bavimo i pored aktualnih tema koje treba da rješavamo za BiH, oova sjednica nije trebala biti sazvana", rekao je Amir Fazlić, šef Kluba zastupnika SDA u Zastupničkom domu PS BiH.

Fazlić je napomenuo kako Izetbegovićeve izjave nisu rečene u prijetećem tonu niti po toj osnovi.

"Ove izjave, navodne izjave,nisu rečene u tom tonu, normalna izjava predsjednika i člana Predsjedništva BiH o rezultatima namjenske industrije, nisu to nikakve prijetnje, nego je cilj bio informirati o stanju namjenske industrije koja bilježe dobre rezultate u cijeloj BiH", istaknuo je Fazlić.

U međunarodnim sporazumima postoji u paritet u smislu razvoja oružanih snaga BiH, Srbije i Hrvatske te je Fazlić izrazio zabrinutost zbog onoga što se tamo dešava u dvije susjedne zemlje svjesni da se tamo kupuju avioni i i tenkovi. 

"Zabrinuti smo onim što se dešava u Hrvatskoj i Srbiji, kupovanje aviona, tenkovi, a s druge strane je BiH prilično zaostala, zabrinuti smo zbog izjava Milorada Dodika i paravojnih formacija", izjavio je Fazlić.

Šef kluba zastupnika SDA napomenuo je kako je hitno sazvana sjednica Zastupničkog doma PS BiH skretanje pažnje sa stvarnih problema i namjera Milorada Dodika.

"SDA je oprijedjeljena za izgradnju suživota u BiH, u tom smislu ćemo nastaviti i dalje", zaključio je Fazlić.

Podsjetimo, jučer je iz Veleposlanstva SAD-a BiH za Dnevnik.ba priopćeno kako su izjave Bakira Izetbegovića osuđujuće i neprihvatljive.

Na sjednicu koja je danas održana nije došao nitko iz bošnjačkih stranaka.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 18:43