StoryEditor

(VIDEO) Branitelje kiša nije rastjerala: Uzvikuju "Lopovi, lopovi", "Hoćemo registar"

Piše D  /  23.05.2018., 02:05h

Kako reporter javlja, kiša koja pada demobilisane borce nije uspjela rastjerati. Idalje očekuju da im se ispuni ono što traže. Uzvikuju "Lopovi, lopovi", "Hoćemo registar", piše Oslobođenje.ba

14.07

Predstavnički dom Parlamenta FBiH danas tematski zasjeda "o stanju i aktuelnoj problematici u oblasti boračko-invalidske zaštite u FBiH".

- Očekujem da će biti ispunjeno ono što mi tražimo i onako kako smo se dogovorili u travnju, da se razgovara o naša tri zahtjeva. Tematska sjednica o "stanju i aktuelnoj problematici u oblasti boračko-invalidske zaštite u FBiH" na prvu je podvala na koju mi nećemo pristati. Tražićemo da ne bude takva nego da bude kako smo se dogovorili - da će se raspravljati o naše tri točke koje i vrapci na grani znaju, kazao je Drago Grbavac, predsjednik Udruge/udruženja zaboravljenih branitelja/boraca BiH, dodajući da ukoliko ne bude se raspravljalo o tri tačke da će na to odgovoriti ovi ljudi koji su ispred Parlamenta.

Mirsad Siočić, demobilisani borac iz Srebrenika, kaže kako nije optimista kada je u pitanju današnja sjednica.

- Mi već godinu ovdje sa njima deveramo, molimo ih da nas saslušaju. Tako da očekivanja nisu pozitivna, nisam optimista s obzirom na to da znamo da te stranke sve obećavaju i nikad ništa ne ispune. Ne samo nama, nego i građanima. Mi ćemo tražiti prvo da se o naša tri zahtjeva raspravlja, jer smo se sa njima to dogovorili. Znači, ako prekrše dogovor Komisije koju su oni oformili onda moraju izaći pred parlamentarce i građane i reći zašto su slagali. Ako ne stave tri tačke znamo šta ćemo dalje. Borba se nastavlja, ne predajemo se, kaže Siočić.

11.23

Pred zgradom Parlamenta trenutno se nalazi nekoliko stotina boraca, a promet je, kako javlja novinar Oslobođenja, obustavljen.

- Oni igraju igru da se uvrste Bukvarevićevi zahtjevi i prijedlozi. Od toga nema ništa, to se neće moći desiti. Ili naša tri zahtjeva ili ništa, kaže jedan od boraca.

10.41

Sjednica treba da počne u podne, a okupljanje nezadovoljnih demobilisanih boraca ispred zgrade Parlamenta FBiH već je počelo.

Ispred zgrade Parlamenta postavljena je ograda.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 09:50