StoryEditor

Vesna Pusić: Ne mislim da je Bernardić lider opozicije, Milanovića ne bih odbacila

Piše D  /  19.01.2018., 11:01h

Bili ste kazali da Bernardić nije taj? 

Pitali su me mislim li da je Bernardić lider opozicije. U ovom trenutku ne mislim da jest, ali mislim da SDP ima tu ulogu. A hoće li se Bernardić biti u stanju postaviti kao lider ili neće, ne znam. Bernardić ima šansu, on je mlad čovjek na čelu druge najjače stranke u Hrvatskoj i ima takvog potencijala. 

Predsjednički izbori su za dvije godine. Kako se opozicija treba postaviti?

Mislim da bi svi koji nisu zadovoljni načinom na koji Kolinda Grabar-Kitarović radi svoj posao, a to je da se apsolutno svrstala kao predsjednica samo jednog manjeg dijela hrvatskog društva, trebali imati zajedničkog kandidata. To nije lako i mislim da se to neće postići u prvom krugu jer smo takva sredina, ali može se u drugom. To ne pada s neba i ne može se prepustiti slučajnosti. Za to treba aktivno raditi, voditi politiku, dogovarati se, napraviti racionalnu analizu. A kandidat mora biti netko tko može biti izabran, netko tko je, koliko-toliko, prihvatljiv, a u stanju je istovremeno dobiti glasove. Iz bilo kojeg razloga. 

Je li taj netko Zoran Milanović?

Nikoga ne bih odbacila. Cijela opozicija plus još nešto ljudi koji možda nisu u politici, ali su u javnom životu, mora o tome razgovarati, I mora potaknuti to okupljanje. Ja u ovom trenutku ne vidim nikoga tko bi došao kao neka mana s neba i sve nas okupio, ali vidim potencijal u svima nama da se okupimo i eventualno u tom pogledu dogovorimo. Nitko nam to neće napraviti, to moramo sami. Ako smo u stanju. To bi i simbolički bilo vrlo važno. 

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 15:18