Usponom na Oštrc, planinari HPD-a Pločno obilježili Dan voda

posušje

Usponom na Oštrc, planinari HPD-a Pločno obilježili Dan voda

ožu 20, 2017
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Tradicionalnim usponom, preko Ružićkog potoka, koji dobrim dijelom opskrbljuje akumulacijsko jezero u Tribistovu, planinari su ukazali na važnost i čistoću vode.

Jučer su planinari HPD-a Pločno, kao i ostali zaljubljenici u prirodu, usponom na vrh planine Oštrc obilježili Međunarodni dan voda.

Tradicionalnim usponom, preko Ružićkog potoka, koji dobrim dijelom opskrbljuje akumulacijsko jezero u Tribistovu, planinari su ukazali na važnost i čistoću vode. Sve je više onih koji se bave planinarenjem, a dokazuje i činjenica da je jučer bio rekordan broj onih koji su dotaknuli vrh Oštrca, preko 70 ljubitelja prirode.

"Krenuli smo od tribistovske brane, preko Ružićkog potoka, kojim su posebno bili oduševljeni oni koji su prvi put s nama, pa do vrha planine Oštrc (1 304) te do vrha Veliki Oštrc (1 299). Drago mi je što je sve više onih koji zaljubljenika u prirodu, a to pokazuje i brojnost današnjih planinara, svih uzrasta", rekao je predsjednik Planinarskog društva Pločno Mario Bonić za Dnevnik.ba.

Nitko nije ostao ravnodušan na prekrasan krajolik i pogled s Oštrca, na kojem se uživali planinari. A i lijepo vrijeme je bilo na njihovoj strani pa tim više su poželjeli ostati i dulje od pola sata. No, čekao je, ne manje zahtjevan,  povratak prema Vučipolju do Šimića pećine. Tu se i nastavilo druženje uz roštilj i odličan prirodni ambijent.

"HPD Pločno redovito ima ovakve aktivnosti. Za dva tjedna idemo na Zavelim, gdje će također biti dobrodošli svi oni koji žele kvalitetno u prirodi provesti vrijeme. Uz to, sada imamo i školu planinarenja u koju se svi mogu priključiti", dodao je Bonić.

Hrvatsko planinarsko društvo Pločno redovito osvaja najviše vrhove. Njihova vrata otvorena su svima onima koji žele uživati u planini, kao i vrata njihovog doma Pločno, koji još nije u potpunosti dovršen, ali na kojem planinari intenzivno rade. Dom se nalazi u Masnoj Luci i najveći je u Bosni i Hercegovini.

U školu planinarenja može se prijaviti putem e-maila: [email protected] ili na njihovoj facebook stranici https://www.facebook.com/hpdplocno/.

Dnevnik.ba