StoryEditor

USKOK krenuo na bivšeg ministra Kuščevića

Piše D  /  21.08.2019., 08:08h

Naime, policija i USKOK privode kraju započete izvide u kojima su očito prikupljeni podaci koji su osnažili početne sumnje, iznesene u mnogobrojnim medijskim člancima, o načinu na koji se taj istaknuti HDZ-ovac i prijašnji načelnik općine Nerežišća obogatio.

Jučer je policija upala u Kuščevićevu kuću u Nerežišćima. Kako Jutarnji list neslužbeno doznaje, Lovro Kuščević bio je prisutan pretragama svog doma. Policija je jučer istovremeno obavila pretrese još nekih osoba povezanih s Kuščevićem, među kojima su kuća i stan njegova šogora Ivice Žuvića.

S obzirom na to da se još radi o fazi izvida, ni policija ni USKOK nisu željeli davati nikakve detalje. Međutim, kako se neslužbeno doznaje, istražitelji na temelju prikupljenih informacija smatraju kako postoje osnove sumnje da je na nezakonit način došlo do prenamjene poljoprivrednog zemljišta na kojemu je Kuščević na mjestu postojeće štale izgradio kuću, piše dnevni list.

Nakon što policija na terenu obavi sve potrebne radnje i o tome izvijesti Državno odvjetništvo, na potezu je USKOK. Otvaranje istrage protiv Kuščevića u ovom trenutku ne dolazi u obzir jer je zaštićen imunitetom saborskog zastupnika. Dakle, prvo bi DORH trebao od Sabora zatražiti skidanje imuniteta i za vođenje kaznenog postupka, i za eventualno privođenje, ako nadležno tužiteljstvo to bude smatralo potrebnim, piše u srijedu Jutarnji list.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 04:24