StoryEditor

Unatoč “sankcijama i pritisku” Mercedes-Benz gradi tvornicu u Moskvi

Piše D  /  30.07.2021., 01:03h

Naime, kompanija Mercedes-Benz će u lipnju u Moskvi početi graditi tvornicu automobila, a bit će gotova za 18 mjeseci. Vijest je u intervjuu za televiziju Rusija24 potvrdio guverner Moskve Andrej Vorobjev.

“S Mercedesom smo, u stvari, potpisali posebne ugovore o ulaganjima i 20. lipnja Mercedes počinje izgradnju tvornice, kada će biti položen kamen temeljac, a izgradnja postrojenja će biti dovršena u  18 mjeseci”, rekao je Vorobjev, piše Logicno.com.

Polaganje kamena temeljca nove tvornice će se održati u industrijskom parku “Esipovo” u Solnečnogorskoj četvrti Moskve.

Rusko Ministarstvo industrije je u veljači priopćilo da su tada potpisani posebni ugovori o ulaganjima u proizvodnju vozila Mercedes-Benz u industrijskom parku “Esipovo”.

Ugovor uključuje izgradnju punog proizvodnog ciklusa za proizvodnju putničkih vozila i SUV “premium klase”. U tvornici u Moskvi će se provoditi poslovi kao što su zavarivanje, bojanje, montaža motornih vozila, kao i provođenje logističkih radova.

Prema ugovoru, investitor se obvezao uložiti u projekt najmanje 15 milijardi rubalja. Trajanje ugovora je devet godina, dok je početak proizvodnje zakazan za 2019. godinu, a kapacitet tvornice će biti proizvodnja više od 20 tisuća automobila godišnje, rekao je Vorobjev. Ova tvornica će stvoriti više od tisuću radnih mjesta, što za Moskvu nije prioritet, gdje ionako manjka radne snage. Izgradnja tvornice Mercedes-Benz je puno veća poruka u smislu ulaganja u Rusiju, jer je nekim zemljama doslovno zabranjeno upuštati se u slične projekte. Njemačka, naravno, ne spada u tu skupinu.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 13:28