StoryEditor

Umro je policajac koji se predao džihadistu da spasi živote talaca

Piše D  /  24.03.2018., 12:03h

Policijski časnik Arnaud Beltrame (45) predao se otmičaru u zamjenu za oslobađanje talaca, napisao je Collomb na Twitteru.

"Francuska neće nikada zaboraviti njegovo junaštvo, njegovu hrabrost, njegovu žrtvu", istaknuo je.

Terorist ga dvaput pogodio iz vatrenog oružja

Francuski predsjednik Emmanuel Macron ranije je rekao da je Beltrame "spasio živote i služi na čast našoj vojsci i našoj zemlji".

Tri su osobe ubijene na jugozapadu Francuske u petak u seriji napada u kojima je napadač prvo oteo vozilo usmrtivši jednu osobu u gradu Carcassonneu te zatim uzeo taoce u supermarketu u Trebesu uz povike Alahu Akbar, a za napad je, zasad bez dokaza, odgovornost preuzela tzv. Islamska država.

Napadač je ubio dvije osobe u supermarketu u okolici Carcassonnea, na jugu Francuske, kada je Beltrame, "izlažući život opasnosti, odlučio predati se u zamjenu za taoce koje je otmičar držao u supermarketu", rekao je državni odvjetnik u Parizu Francois Molins na tiskovnoj konferenciji.
 
"Herojski čin na kakav su naviknuti policajci koji služe svojoj zemlji"
 
Policajac je "ostavio svoj telefon otvoren na stolu (...) i kada smo čuli pucnjeve GIGN (elitna postrojba redarstvenih snaga) je intervenirao" i ustrijelio napadača koji je tvrdio da pripada džihadističkoj skupini Islamskoj državi, rekao je novinarima nešto ranije ministar unutarnjih poslova Gerard Collomb.
 
"To je herojski čin na kakav su naviknuti policajci koji služe svojoj zemlji", zaključio je ministar.

Napadač je policajca dvaput pogodio iz vatrenog oružja i zadao mu je više udaraca nožem, rekao je za AFP izvor blizak istrazi.

Dnevnik.ba

 

 

25. travanj 2024 18:29