StoryEditor

​Ubio zaštitara: Dobio jedinstvenu kaznu od 15 godina i devet mjeseci zatvora

Piše D  /  10.03.2018., 02:03h

U jedinstvenu kaznu zatvora, uz pojedinačne kazne za spomenuta kaznena djela, Aliću je uračunata i kazna od jedne godine zatvora iz opozvane uvjetne osude za kazneno djelo koje je počinio 2013. godine, priopćeno je iz Županijskog tužiteljstva Tuzlanske županije.

Optužnicom ovog tužiteljstva, Alić se tereti da je 14. veljače 2017. godine oko ponoći u restoranu u mjestu Križaljka na području općine Živinice, prethodno koristeći suzavac u spreju, onesposobio i nožem napao zaštitara u objektu Halila Avdibašića i nanio mu više ozljeda u predjelu grudnog koša i lijeve podlaktice. Avdibašić je preminuo na putu do Doma zdravlja u Živinicama.

Također, osumnjičen je da je napao i drugog zaštitara u objektu, nožem zamahnuo u pravcu njegove glave kako bi ga usmrtio, ali mu je nanio ozljede na lijevoj ruci koju je zaštitar podigao kako bi se obranio od napada.

Alić je također razbio i zadnje vjetrobransko staklo na automobilu u kojem su Avdibašića vozili do Službe hitne medicinske pomoći u Živinicama.

Optuženi se poslije toga automobilom odvezao do Doma zdravlja u Živinicama, jer je tijekom ovih događaja i sam bio ozlijeđen. Tu su ga našli pripadnici Policijske uprave Živinice kako bi ga lišili slobode, te je napao jednog policajca, udario ga šakom u glavu i nanio mu ozljede, priopćeno je iz Tužiteljstva.

Dnevnik.ba

22. travanj 2024 18:40