StoryEditor

U Zenici pronađeno tijelo muškarca čiji identitet nije utvrđen

Piše D  /  29.07.2021., 16:49h

Glasnogovornica Županijskom tužiteljstva Zeničko-dobojske županije Naila Muratović za Klix.ba je izjavila da Tužiteljstvo nema novih informacija te da će narednih dana putem DNK analize biti utvrđen identitet osobe.

Tijelo je prevezeno u Prosekturu Županijske bolnice Zenica, obdukcija je u tijeku te se u narednim danima očekuje dostavljanje obdukcijskog nalaza ovom Tužiteljstvu, kojim će biti utvrđen uzrok smrti i određene pojedinosti iz ovog slučaja. Pristupit će se i DNK analizi na izuzetim biološkim materijalima i tkivima radi utvrđivanja identiteta, izjavila je Muratović.

Iz kompanije ArcelorMittal Zenica su objasnili da se spomenuti kolektori protežu na nekoliko kilometara te da prolaze kroz naseljena mjesta.

Spomenuti kolektor se proteže iz pravca naselja Podbriježje i u dužini od nekoliko kilometara prolazi kroz okolna naselja, ulazi na teritoriju kompanije u dužini od nekoliko stotina metara, te ponovno izlazi izvan fabričkog kruga prema rijeci Bosni, kazala je glasnogovornica AMZ Dijana Božić-Srdanović.

Više informacija bit će poznato idućih dana.

Dnevnik.ba

21. travanj 2024 01:28