StoryEditor

U UGLEDNOM HOTELU Djevojka prijavila sinove lokalnih moćnika za grupno silovanje

Piše D  /  22.11.2017., 08:11h

Međutim, tu noć je jedna lokalna djevojka, prema vlastitim tvrdnjama, u tom istom hotelu proživjela pravu agoniju. Policiji je, naime, prijavila da su je silovala trojica mladića, inače sinovi lokalnih zagorskih moćnika. Djevojka je protiv njih odlučila podnijeti i kaznenu prijavu. Mladiće je teretila za spolni odnos bez pristanka za što je zakon predvidio od šest mjeseci do pet godina zatvora, piše Jutarnji.

Kaznena prijava

Iz PU krapinsko-zagorske potvrdili su nam da su 11. studenoga zaprimili kaznenu prijavu te da su sa svim potrebnima osobama obavili obavijesne razgovore i potom o svemu obavijestili nadležno državno odvjetništvo.

Što će o cijelom slučaju odlučiti Općinsko državno odvjetništvo u Zlataru, odnosno hoće li doći do optužbi, treba tek vidjeti nakon što im stignu rezultati poduzetih hitnih istražnih radnji izuzimanja tragova, poput brisa...

Zataškavanje

U međuvremenu o navodnom silovanju već danima bruji cijeli stubički kraj te sumnjaju da se zločin pokušava zataškati. Prijavljeni mladići te njihove obitelji s kojima smo uspjeli stupiti u kontakt, zaprepašteni su.

- Dok traje istraga ne smijem iznositi ništa vezano za postupak. Institucije neka odrade svoj posao, tako da dok sve ovo traje i dok se ne okonča ne želim ništa komentirati, iako bih vam imao, vjerujte mi, puno toga za reći - rekao je za Jutarnji list u telefonskom razgovoru 27-godišnji mladić kojeg je djevojka prokazala kao jednog od silovatelja.

Mladićev otac nam je, pak, s gnušanjem odbacio spomenute tvrdnje, napominjući kako kobne večeri nije bio u hotelu pa samim time ništa nije mogao ni vidjeti.

Pokušali smo stupiti u kontakt s još jednim mladićem koji je također prijavljen za to gnjusno djelo, no on nam se nije javljao na telefon. Njegov otac nam je, međutim, također s nevjericom priznao da zna za prijavu i za cijelu hajku koja se digla protiv njegova sina i njegovih prijatelja. On je uvjeren u sinovu nevinost.

- Riječ je o ozbiljnim optužbama na račun mog sina i njegovih prijatelja i nije mi bilo svejedno to čuti kao roditelju. Ne znam što vam kazati, osim da kolaju oprečne informacije sa svih strana. Lako je reći ‘joj, moje dijete to ne bi uradilo’. Ali da je doista postojala opravdana sumnja da su počinili to za što ih je ta djevojka teretila, sigurno ne bi bili pušteni nakon razgovora u policiji. Moj sin je primio telefonski poziv da se javi u policijsku postaju. Došao je i nakon dva do tri sata koliko je trajao obavijesni razgovor, pušten je.

Toj djeci je tom prijavom nanesena velika poslovna šteta - kazao nam je otac prijavljenog mladića. I sam je svjestan, pojašnjava, osvrćući se na špekulacije o možebitnim zataškavanjima događaja i podilaženju djeci lokalnih moćnika, da “birtija služi tome da se od malog fiće napravi šleper”.

Žrtva nasilja

Iz krugova bliskih djevojci koja je prijavila zločin, doznajemo da je njezin dečko odmah sutradan nakon fešte u popularnom novootvorenom stubičkom hotelu, došao prvi prijaviti sve u policiju nakon čega je saslušana sama žrtva. Upućeni u problematiku otkrivaju nam da je djevojka u nekoliko navrata bila žrtvom obiteljskog nasilja, odnosno da je svog partnera prijavljivala za nasilje, a o čemu je svaki put obavijestila i policiju. Uvjeravaju nas i da je njezin način života itekako utjecao na njezino psihofizičko stanje.

Do žrtve kaznenog djela koja se obratila policiji za pomoć, unatoč brojnim pokušajima nažalost nismo uspjeli doći. A mještani Stubaka, kako se još naziva mjesto, podijeljenih su mišljenja. Dok neki sumnjaju u vjerodostojnost kaznene prijave, drugi sumnjaju da institucije štite od odgovornosti djecu lokalnih moćnika.

Odvjetništvo sada odlučuje o svemu

Premda je zagorska policija, kako smo neslužbeno doznali, u ovome slučaju podnijela nadležnom tužiteljstvu tzv. opće izvješće, što ukazuje da iz provedenih istražnih radnji prema njihovome mišljenu proizlazi da kaznenoga djela nije bilo, Općinsko državno odvjetništvo tim zaključcima policije nije vezano, već nakon analize čitavoga izvješća može zaključiti da ima dovoljno dokaza da se pokrene kazneni progon. Tek nakon toga bi moglo uslijediti i podizanje optužnice te suđenje.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 22:18