StoryEditor
turizam

U Središnjoj Bosni očekuju dobru ljetnu turističku sezonu

Piše fena  /  03.05.2024., 18:12h

Nakon izrazito loše zimske turističke sezone, očekivanja pred ljetnu sezonu su, kažu iz Turističke zajednice Županije Središnja Bosna, velika.

Predsezona, prema riječima ravnatelja Turističke zajednice ŽSB-a Miroslava Matoševića, prilično je dobra.

"Nadamo se svi da će ljetna turistička sezona biti zapravo sezonski dio koji će na neki način donijeti dodanu vrijednost u turizmu. U ovom momentu naše gradove obilježava veliki broj posjeta učenika, učeničkih ekskurzija, a prije svega to se odnosi na općine Travnik i Jajce s najvećom koncentracijom kulturnih i prirodnih znamenitosti. Samo općina Jajce ima 31 nacionalni spomenik kulture, Travnik ima 15-ak, plus Vlašić, Veliko i Malo Plivsko Jezero... Imamo zadovoljavajuću sezonu i kad je u pitanju Fojnica, banjsko-lječilišni turizam koji je konstantan", rekao je Matošević.

Kako kaže, očekuju najbolju ljetnu sezonu dosad.  

"Približavamo se ljetnoj sezoni i uradili smo već analize koje su pokazale da prema broju i kvaliteti manifestacija Središnju Bosnu očekuje jako uzbudljivo i kvalitetno ljeto. Nadam se da će to pridonijeti interesu turista ne samo iz BiH nego i iz inozemstva. U očekivanju smo najbolje ljetne turističke sezone dosad, ali sve to ovisi o vremenu i uvjetima koji će vladati tijekom ljetnog razdoblja", kaže Matošević.

Dnevnik.ba

14. svibanj 2024 12:47