StoryEditor

U prometnoj nesreći kod Maglaja smrtno stradala jedna osoba

Piše D  /  29.07.2021., 23:32h

Povrijeđenim osobama ukazana je medicinska pomoć na Odjelu za urgentnu medicinu KBZ i prema prvim informacijama radi se o lakšim tjelesnim povredama, ali će obje osobe biti pod ljekarskom opservacijom i kraće vrijeme zadržane na ovom odjelu, priopćeno je Feni.

U ovom udesu s tragičnim posljedicama sudjelovalo je pet vozila, četiri putnička automobila i  kamion, a sudar se desio na tunelskoj dionici magistralnog puta.

Na mjesto nesreće odmah su pristigle dežurne ekipe policije, hitne medicinske pomoći, koje su u otežanim uvjetima zbrinule povrijeđene.

Uvjeti pod kojima se dogodila ova nesreće još  nisu poznati, a uviđajni tim kriminalističke policije MUPZDK-a u saradnji s dežurnim kantonalnim tužiocem Alenom Šabićem obavlja neophodne radnje na mjestu nesreće.

U skladu sa svojim ovlaštenjima tužilac će zatražiti proširenje istražnog postupka i izvještaje ljekara-mrtvozornika o osobi koja je smrtno nastradala u ovoj nesreći.

Saobraćaj na dijelu magistralnog puta M-17, na dionici koja prolazi kroz tunele kod Maglaja, je u prekidu i promet se do završetka policijskog uviđaja, uz asistencije patrole saobraćajne policije, obavlja alternativnim pravcem kroz grad Maglaj.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 01:19