StoryEditor

U Pakracu obilježena 27. godišnjica početka Domovinskog rata

Piše D  /  02.03.2018., 08:03h

Prisjećajući se tih događanja, Mimohodom pobjednika ulicama Pakraca, polaganjem vijenaca na spomen-obilježje poginulim hrvatskim braniteljima pod visokim pokroviteljstvom Vlade i misom za poginule i umrle hrvatske branitelje Pakračani i njihovi gosti obilježili su 27. godišnjicu početka Domovinskog rata u Republici Hrvatskoj.

U ime hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović vijenac je položio njezin izaslanik Ante Deur, a u ime Vlade i njezina predsjednika Andreja Plenkovića ministar branitelja Tomo Medved, prenosi HRT.

Prenoseći čestitke hrvatske predsjednice njezin izaslanik rekao je među ostalim Pakračanima i sudionicima akcije: Pakrac je mjesto gdje se počela stvarati hrvatska država. Pakrac je sigurno temelj herojskog čina i vizija kroz koju smo poslije prolazili. To je onaj moment kad mnogi nisu vjerovali u ono što dolazi, a dolazio je jedan okrutan rat, ali pobjednički.

Zahvaljujući svim sudionicima akcije prije 27 godina, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved je rekao: Uvijek ćemo štititi istinu o Domovinskom ratu i prava hrvatskih branitelja.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 00:48