StoryEditor

​U HBŽ-u dječji doplatak 30 maraka

Piše D  /  21.02.2018., 05:02h

Kako je priopćeno iz Službe za odnose s javnošću Vlade HBŽ-a, tom odlukom utvrđena je visina iznosa doplatka za djecu do navršene 15 godine života u Hercegbosanskoj županiji.

Odluka o doplatku stupa na snagu 23. veljače ove godine od kada se mogu podnositi zahtjevi za ostvarenje prava.

U priopćenju je pojašnjeno, kako je bilo potrebno da bi se Odluka mogla primjenjivati, da Vlada HBŽ-a na prijedlog Ministarstva, rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih te županije donese posebnu odluku o visini iznosa doplatka za djecu.

Osim toga, Vlada je donijela Odluku o davanju suglasnosti na Statut Zavoda za odgoj i obrazovanje. Tim Statutom pobliže se uređuje naziv, sjedište, djelatnost, ustrojstvo zavoda, ovlasti i način odlučivanja pojedinih tijela, kao i druga pitanja od značenja za obavljanje djelatnosti i poslovanje Zavoda sukladno zakonu.

Također je donesena Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o listi lijekova koji se mogu propisivati i izdavati na teret sredstava obveznog zdravstvenog osiguranja HBŽ-a (pozitivna lista lijekova HBŽ).

Vlada HBŽ-a danas je donijela i Odluku o davanju suglasnosti na Program utroška sredstava Ministarstva unutarnjih poslova HBŽ-a za 2018. godinu. 

Na sjednici je donijeta Odluka o davanju ovlaštenja ministru MUP-a Hercegbosanske županije Darinku Mihaljeviću za potpisivanje Memoranduma o uspostavljanju sustava automatske identifikacije putem otisaka prstiju, dlanova – afis/apis.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 08:19