U eksploziji u Bruxellesu jedna osoba poginula, sedmero ozlijeđeno

eksplozija u Bruxellesu

U eksploziji u Bruxellesu jedna osoba poginula, sedmero ozlijeđeno

ožu 19, 2017
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Jedna osoba izgubila je život a sedmero ih je ozlijeđeno, među kojima troje teško, u eksploziji koja se u subotu dogodila u stambenoj zgradi u Bruxellesu, najvjerojatnije zbog istjecanja plina, izvijestilo je tamošnje državno odvjetništvo.

Danas (subota) poslijepodne stanovnici dviju zgrada bili su žrtve eksplozije nakon koje je buknuo požar, ističe bruxellesko državno odvjetništvo u priopćenju. Sedam osoba je primljeno u dvije bolnice. Tri su teško ozlijeđene, među njima su dvogodišnje dijete i petnaestogodišnjak. Tijekom večeri u ruševinama je pronađeno truplo muškarca,, dodaje. Identifikacija još nije obavljena.

Načelnik općine u kojoj je četvrt Saint Gilles, gdje se dogodila nesreća, Chales Picque rekao je za belgijske TV mreže RTL i RTBF da je "najvjerojatnije riječ o nesretnom slučaju povezanom s istjecanjem plina".

Dana 22. ožujka 2016. Bruxelles je doživio najgore napade u svojoj povijesti u kojima su 32 osobe poginule a 320 ranjeno u podzemnoj željeznici u zračnoj luci. Otada su belgijske sigurnosne snage na oprezu i svaki izgred potiče veliko zanimanje medija.

Dnevnik.ba