StoryEditor

TRUMP I PENCE OSTALI SAMI: Fotografija dokaz kaosa u Bijeloj kući?

Piše D  /  19.08.2017., 10:08h

Na fotografiji iz Ovalnog ureda od 28. siječnja nalazi se predsjednik Donald Trump sa (bivšim) savjetnicima. CNN piše da fotografija sumira “kaos“ u Bijeloj kući.

Na fotografiji nastaloj u prvih nekoliko dana Trampove vlasti nalazi se predsjednik koji telefonom razgovara sa ruskim liderom Vladimirom Putinom.

Oko Trampa nalaze se šef osoblja Reince Priebus, glavni strateg Stiv Bennon, glasnogovornik Sean Spicer i savjetnik za nacionalnu sigurnost Michael Flynn. Tu je i potpredsjednik SAD Mike Pence.

Samo 200 dana kasnije, 202 da budemo precizni, dvije osobe sa fotografije koje su i dalje zaposlene u Bijeloj kući su Pence i sam Trump, prenosi b92.

Prvo je otpušten Flynn, još 13. veljače, nakon što je utvrđeno da je imao kontakte sa ruskim veleposlanikom i prije nego što je zvanično stupio na dužnost.

Onda su za nekoliko dana u srpnju otišli i Spicer i Priebus. Prvi na svoju želju, drugi je dobio otkaz.

Najnoviji potres je odlazak Stiva Bennona, stratega koji je 18. kolovoza otpušten.

I dok njih četvorice više nema u Bijeloj kući, nema ni mnogih koji se ne nalaze na fotografiji.

CNN piše da je u vrijeme tranzicijske vlasti posao direktora za komunikacije ponuđen Jasonu Milleru, koji je ponudu prihvatio, a potom odbio u želji da više vremena provodi sa svojom obitelji. Onda je na to mjesto doveden Mike Dubke. Povukao se posle samo tri mjeseca.

Mnoge dužnosti na sebe je tada preuzeo Spicer koji je to obavljao do kraja srpnja, kada je na mjesto direktora za komunikacije došao Antoni Skaramuci. Neslavni Skaramuci karijeru završio poslije desetak dana. Sada je na tom mjestu privremeno 28-godišnja Hope Hicks.

“Ne vjerujte lažnim vijestima. Bela kuća je sasvim u redu. Naslijedio sam kaos i sada radim na tome da ga sredim“, napisao je Trump na Twitteru 18. veljače.

CNN piše da fotografije iznad dokazuje koliko predsjednik nije bio u pravu.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 17:31