StoryEditor

Trilateralni susret Hrvatske, Srbije i BiH 6. i 7. ožujka

Piše D  /  16.02.2018., 05:02h

- Teme su opće i ja ću insistirati da s tri susjeda imamo maksimalno dobre odnose. Drago mi je što se u posljednje vrijeme razgovara bez obzira koliko god je bilo teških tema i teških riječi. Očekivanja su relativno velika iz razloga što ima puno otvorenih pitanja - kazao je Čović u petak na tiskovnoj konferenciji, nakon sjednice stranačkog predsjedništva na kojoj se razgovaralo o aktualnoj političkoj situaciji u BiH i izbornim aktivnostima.

Poručio je kako su razgovori način da se neke stvari ostave iza sebe i da se okrene budućnosti. - To BiH treba i to je strateški interes hrvatskoga naroda u BiH kao najmalobrojnijeg naroda - smatra Čović. Po njegovim riječima, europski put motivirajuća je tema za sve strane i to je prilika da BiH sustigne Srbiju i Crnu Goru na tom putu i zajedno s njima uđe u Europsku uniju.

Komentirajući aktualnu političku situaciju u zemlji, Čović je ocijenio kako je situacija u BiH "pomalo krizna", jer pojedine stranke konstantnim izazivanjem kriznih situacija nastoje zadržati status quo.

- Posljedica tog je što nismo imali odgovor na Upitnik Europske komisije i zato nismo dobili kandidatski status prošle godine - kazao je Čović, dodavši kako "stvari ipak nisu zaustavljene". 

Dnevnik.ba

 

16. travanj 2024 17:44