StoryEditor

“Treba biti realan, ali sanjam zlato”

Piše D  /  11.01.2018., 10:01h

Potražnja za ulaznicama

- Sve do danas nisam osjetio ništa posebno, ali nakon jutrošnjeg treninga (jučer nap. a.) prisutna je ta neka pozitivna napetost. To je po meni dobra stvar, jer ja tu napetost vidim kao priliku za veći motiv. Velika je stvar što ćemo prvenstvo igrati pred domaćom publikom, to nam svima puno znači.

Želimo se pokazati u što je moguće boljem svjetlu - kazao nam je Igor Karačić, koga smo u šali pitali ima li kod sebe slučajno još koju ulaznicu:

- Ha, ha, ha, nemojte me samo tražiti ulaznice ja sam sve svoje davno podijelio. Iskreno, nama je igračima obećano nešto više ulaznica, ali dobili smo to što smo dobili. Utakmica sa Srbijom nam dolazi u nedjelju.

Bojim se kako ću brzo isključiti mobitel kako bih se spasio novih poziva i na pravi način psihološki pripremio za taj susret, kroz smijeh je dodao Karačić. Utakmica sa Srbijom u Splitu definitivno će biti jedna od zanimljivijih na EP-u. Karačić tog protivnika ne želi podcijeniti. - S dosta igrača iz Srbije sam prijatelj ili se s njima poznajem s parketa i utakmica. Riječ je o dobroj reprezentaciji.

Po meni smo u prednosti, ali ne smijemo ih podcijeniti. Srbi su već odigrali 5-6 utakmica i tako su se tempirali za prve utakmice u skupini, dok smo mi odigrali manje utakmica jer imamo ideju formu dizati kako prvenstvo bude odmicalo. Zbog svega toga će biti neugodan protivnik. Ipak, mi igramo pred domaćom publikom i imat ćemo veliku podršku, dat ćemo sve od sebe za pobjedu. Želimo u skupnoj fazi postići dobar rezultat - dodao je Karačić za Večernji list.

Tempirali se za Hrvatsku

Hrvatska reprezentacija u prošlosti na turnirima poput Eura nije se najbolje tempirala. Budući da Červarova vrsta igra na domaćem terenu, svi će očekivati više. - U našim redovima imamo rukometaše koji sigurno znaju osvajati medalje. Međutim, ne smijemo biti bahati i misliti kako možemo tek tako osvojiti zlato. Moramo dati sve od sebe kako bismo bili uspješni. Moramo biti realni, ali u isto vrijeme sanjati zlatnu medalju.

Imamo dobru momčad koja je sklop mladosti i iskustva, imamo izbornika koji je rukometni vizionar i čovjek koji je unaprijedio ovu igru. Treba nam još sportske sreće i onda se možemo nadati najboljem - kazao je Karačić.

Igor će imati posebno naglašenu podršku iz rodnog Mostara. S tribina će ga pratiti obitelj, rodbina i brojni prijatelji. - Jako mi je krivo što me u nedjelju s tribina neće bodriti brat Ivan. On ima malo zdravstvenih problema pa ne može doći.

Ipak, u Splitu očekujem obitelj i brojne prijatelje. Dobio sam od njih već puno podrške, kao i od ostalih sugrađana i ljubitelja rukometa uopće. To mi kao igraču puno znači i dat ću sve od sebe kako bih opravdao njihovo povjerenje. Nadam se kako će ovo prvenstvo biti posebno - kazao je za kraj rukometaš koji bi na novom EP-u trebao imati zapaženu ulogu.

Dnevnik.ba

 

24. travanj 2024 20:22