StoryEditor

Todorić o Reviziji: Sve je magla!

Piše D  /  09.10.2017., 07:10h

Ivica Todorić u prvoj reakciji nakon objave revidiranih konsolidiranih financijskih izvješća za Agrokor Grupu i Agrokor d.d. za 2016. na svojoj internetskoj stranici u ponedjeljak ustvrdio je da je laž da je išta u Agrokoru skrivano, no da je bilo skrivano prema revizoru PriceWaterhouseCoopersu (PwC).

"Laž je da je išta u Agrokoru bilo sakrivano, prema bilo kome. Ali najvažnije je da li je bilo sakrivano prema PWC-u, koji je revidirao izvješće", ustvrdio je Todorić u novom postu pod nazviom "Nijedan euro nije sakriven niti otuđen", prenosi Hina.

Kako je istaknuo, Agrokor i on osobno s PWC-om su potpisali ugovor prije nego je došla izvanredna uprava i svu su dokumentaciju prezentirali revizorima.

"U toj dokumentaciji je prezentiran i, kako Ramljak govori, sporni ugovor. Financijske vratolomije kojima su otpisivali milijarde ćemo u narednom vremenu prezentirati, ali ono što sa sigurnošću mogu reći, nijedan euro nije otuđen, nijedan euro nije sakriven. U konačnosti i sam Ramljak potvrđuje da za te, tobože neprikazane stavke, i on sam zna i zna da za njih postoji dokumentacija", tvrdi Todorić.

Isto tako, navodi Todorić, obveze koje je osobno imao prema Agrokoru, bile su u potpunosti izmirene.

"Da li je Ante Ramljak nešto preknjižavao, naknadno će se lako utvrditi. Njegova priča da nije bilo osnove za dividendu je u stilu sa svim što su u ovom izvješću napravili. Sve je magla, nijedan euro ne nedostaje i Agrokorov dug se zna. Sa svojim timom financijskih stručnjaka analiziram danas prezentirano izvješće i uskoro ću dati cjeloviti osvrt", zaključuje Todorić u svom najnovijem postu.

Prema u ponedjeljak objavljenom konsolidiranom financijskom izvješću, konsolidirani gubitak Agrokor Grupe za 2016. godinu iznosi oko milijardu i pol eura.

Ukupni kapital Agrokor grupe na kraju 2016. bio je negativan, odnosno evidentiran je gubitak iznad vrijednosti kapitala od oko dvije milijarde eura.

Ukupna imovina Agrokora zadnjeg dana 2016. bila je 5,7 milijardi eura, dok su ukupne obveze Agrokor grupe, prema revizorskom izvješću, na kraju 2016. godine iznosile 7,6 milijardi eura.

Izvanredni povjerenik Ante Ramljak izjavio je da je zbog uočenih nepravilnosti u financijskim izvješćima koje je objavljivala ranija uprava Agrokora podnio kaznenu prijavu.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 00:36