StoryEditor

Svetlana Cenić nova predsjednica BH Telecoma

Piše D  /  28.09.2017., 02:09h

U Pregovarački tim Vlade Federacije Bosne i Hercegovine za vođenje pregovora s Pregovaračkim timom Vlade Kantona Sarajevo u vezi s kupovinom zgrade JU „Studentski centar“ Nedžarići, u cilju rješavanja trajnog smještaja federalnih organa i tijela sa sjedištem u Sarajevu, danas su imenovani premijer FBiH Fadil Novalić (predsjednik), zamjenici premijera FBiH Jelka Milićević i Vesko Drljača, te direktor Službe za zajedničke poslove organa i tijela FBiH Davorin Korać (članovi).

Vlada FBiH je u Stručno vijeće Agencije za nadzor osiguranja Federacije BiH, na period od četiri godine, imenovala Editu Kalajdžić (predsjednica), Miru Bradaru, Vedada Nezirića, Berinu Ramčić i Josipa Jankovića (članovi).

Izmjenom postojećeg Rješenja, za člana Interresorne radne grupe za uspostavljanje jednošalterskog sistema poslovanja i elektronske registracije poslovnih subjekata u FBiH danas je imenovan Edis Voljevica.

Vlada je Nadzornom odboru „Binasa“ d.d. Bugojno dala prethodnu suglasnost za razrješenje Adema Huskića dužnosti generalnog direktora ovog društva, prije isteka mandata na koji je imenovan. Za vršitelja ove dužnosti je, do okončanja natječajne procedure, a najduže na vremenski period do šest mjeseci, danas imenovan Sabahudin Ganić.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 19:26