StoryEditor

Sve je riješeno u HNL-u: Rijeka slavila u ‘Jadranskom derbiju‘

Piše D  /  19.05.2018., 07:05h

Jedino što se nije znalo je tko će na kraju završiti drugi, odnosno treći. Rijeka i Hajduk riješili su danas i tu nepoznanicu u ‘Dalmatinskom derbiju‘ na Rujevici. 

Momčad Matjaža Keka pobijedila je Splićane s 3:1 i tako ostala na drugom mjestu. Oba kluba idu u Europsku ligu, ali Rijeka će zahvaljujući boljoj poziciji svoj europski put započeti nešto kasnije.

Domaći sastav je odmah na početku dao Splićanima do znanja kako na Rujevici nemaju što tražiti. U 2. minuti prvi korner za Rijeku, Pavičić je ubacio, a Čolak pogodio za vodstvo.

I nakon postignutog pogotka Riječani su nastavili s napadima i totalno dominirali utakmicom. Nagrada za bolju igru došla je u 36. minuti kada se asistent kod prvog pogotka Pavičić našao na pravom mjestu i nakon odbijanca povećao prednost.

Bio je to i rezultat prvog poluvremena u kojem Hajduk nije stvorio priliku spomena vrijednu.

No, u nastavku se Hajduk budi i u 50. minuti smanjuje na 2:1. Juranović je sjajno proigrao Saida, a ganski napadač bježi obrani domaćina i smanjuje prednost.

I kada su se očekivali napadi Hajduka za izjednačenje, Borja Lopez dobiva drugi žuti karton u 62. minuti i Splićani ostaju s igračem manje.

Do kraja je Rijeka rutinski čuvala prednost i mirno privodila utakmicu kraju, mada ni Hajdukovi igrači nisu pokazali pretjeranu želju da izbjegnu novi poraz od Rijeke. U šestoj minuti sudačke nadoknade pobjedu domaćina potvrđuje Puljić za konačnih 3:1.

Ovom pobjedom Rijeka je došla do 70 bodova, koliko ima i Dinamo, no zbog boljeg međusobnog omjera Zagrepčani su prvaci. Dinamo svoj posljednji susret igra večeras protiv Intera.

Trener Hajduka Željko Kopić odmorio je nekoliko igrača u ovom ‘Dalmatinskom derbiju‘ jer Splićane očekuje finale kupa u Vinkovcima protiv najvećeg rivala Dinama.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 06:52