StoryEditor

Srpska premijerka: U Srebrenici nije bilo genocida

Piše D  /  10.01.2018., 10:01h

Brnabić je to rekla u razgovoru za Radio Ekonomist, ustvrdivši kako se "u Srebrenici dogodio strašan zločin" zbog kojeg se osjeća loše pa dodala kako to ipak ne bi nazvala genocidom. Podsjetimo, Haški sud je Ratka Mladića, ratnog vođu bosanskih Srba, između ostalog osudio i za genocid u Srebrenici. Mladićeva vojska je, podsjetimo, u roku od nekoliko dana nakon pada Srebrenice u okolici grada pobila oko 8000 muslimana.

Brnabić ne poštuje presudu Haškog suda

Predsjednica srpske vlade tako je zapravo poručila da ne priznaje pravomoćnu presudu Međunarodnog suda za zločine na području bivše Jugoslavije.
Brnabić se u istom intervjuu raspričala i o vojno-redarstvenoj akciji Oluja: "Za užasne zločine u Oluji, tijekom koje je više od 250.000 ljudi protjerano iz Hrvatske, a više od 2000 ubijeno, nitko nije odgovarao."

Srpska premijerka je na pitanje bi li upotrijebila izraz "neovisno Kosovo" odgovorila negativno, jer bi to "otvorilo Pandorinu kutiju".

Gay premijerka bez komentara na Putinov odnos prema LGBT populaciji

Brnabić su, kao osobu koja se deklarira kao lezbijku, pitali i što bi rekla ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu na njegove stavove o LGBT populaciji.

"O tome ću razmišljati kad ga sretnem. Ne zaboravite da ima i zemalja u EU-u koje nemaju baš pozitivan stav prema manjinama i koje ne postupaju dobro s njima", rekla je Brnabić.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 09:35