StoryEditor

Šokantni video: Izraelski snajperist ubija palestinskog civila uz krike radosti

Piše D  /  11.04.2018., 10:04h

Video čiju je vjerodostojnosti potvrdila izraelska vojska (IDF / Israel Defense Forces) 9. travnja emitirao je privatni izraelski televizijski kanal 10, prije no što se ponovno pojavio na društvenim mrežama, izazivajući žestoke kontroverze u zemlji, piše Logično.com.

Snimka koja, prema izraelskoj vojsci, potječe iz prosinca prošle godine, brzo je postala viralna. Video zapis pokazuju izraelskog snajperistu kako puca na palestinskog čovjeka koji stoji nepomično blizu ograde koja označava granicu između Izraela i Pojasa Gaze i koji očito ne predstavlja nikakvu prijetnju. Nakon nekoliko sekundi pucanj Palestinca ruši na zemlju, uz ushićenje vojnika: “Kakav video! Da! Kurvin sine! Koji video! Idite, evakuirajte ga”, može se čuti na hebrejskom.

Izraelska vojska pokrenula je istragu tvrdeći da su vojnici pokušali “raspršiti pobunjenike”. “Metak je ispaljen u jednog od Palestinaca za koje se sumnja da je vođa pobunjenika koji je ranjen u nogu”, izjavila je vojska Izraela. Izraelski ministar obrane je izjavio sljedeće: “Snajperist bi trebao dobiti medalju, a snimatelj bi trebao biti kažnjen”.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 16:26