StoryEditor

Snažna eksplozija u tvornici u Kini srušila kuće u obližnjoj četvrti

Piše D  /  26.11.2017., 09:11h

Najmanje su dvije osobe poginule, a deseci su ozlijeđeni u snažnoj eksploziji koja se u nedjelju ujutro dogodila u tvornici u gradu Ningbo u istočnoj kineskoj pokrajini Zhejiang, a policija još istražuje uzroke. 

Eksplozija se dogodila oko 9 sati ujutro po mjesnom vremenu u tvornici u okrugu Jiangbei u Ningbu, obalnom gradu nekih 100 kilometara južno od Šanghaja, javila je državna novinska agencija Xinhua pozivajući se na lokalne vlasti, očevice te vatrogasce. 

U zasebnu izvješću kineska televizija CCTV nije govorila o eksploziji u tvornici, ali je rekla da je silina eksplozije raznijela prozore i otvorile rupe u zidovima zgrada koje su kilometar udaljene od mjesta nesreće. Snimke CCTV-a pokazuju uništene automobile i zgradu sa srušenim zidom. 

Policija je Reutersu priopćila da je područje gdje se dogodila eksplozija označeno za rušenje te da je u tijeku spašavanje i istraga o uzrocima. CCTV je objavila da su dvije osobe poginule, a još dvije među više od tridesetak prevezenih u bolnice u teškom su stanju. 

Prema dnevnom listu Zhejiang Daily, nekoliko zgrada se srušilo u obližnjoj četvrti, a policija je agenciji Reuters rekla da je to područje bilo određeno za rušenje. Eksplozije i druge nesreće na radu česte su u Kini jer se strogo ne poštuju propisi o sigurnosti na radu, iako je vlada obećala da će poboljšati inspekciju.

Dnevnik.ba

 

20. travanj 2024 15:38