StoryEditor

SLOVENCI BIJESNI: "Hrvati su izveli opasan manevar u Piranskom zaljevu"

Piše D  /  29.07.2021., 23:49h

U Piranskom zaljevu  je prošli tjedan došlo do incidenta i "pokazivanja mišića" između slovenskih i hrvatskih policajaca, piše slovenski list Dnevnik.

Kako je za Dnevnik ispričao slovenski ribar Elvin Sabadin, on je 11. svibnja pecao u Piranskom zaljevu i to uz samu granicu s Hrvatskom.

"Lovili smo na području na kojem smo dosad uvijek pecali bez problema. K nama je prišla hrvatska policija i upozorila nas da smo u hrvatskim vodama i da se moramo vratiti natrag prema Piranu. Hrvatski brod, koji je bio jako velik, se postavio uz našu barku na način da nismo imali izbora nego vratiti se", kazao je ribar za Dnevnik.

Zatim su na to područje stigli slovenski policajci koji su upozorili hrvatske da su u slovenskim teritorijalnim vodama. Kako piše slovenski list, tada su Hrvati izveli "agresivan manevar" prema slovenskom brodu i pokušao ga izgurati, ali incident je spriječen u zadnji tren i nitko nije bio ozlijeđen.


Ovakvi su "incidenti", navodi list, u zadnje vrijeme sve češći, što slovenska strana povezuje s očekivanom presudom arbitražnog suda o granici, za koju je Hrvatska rekla da je neće poštovati.

Slovenci su najavili da će uputiti prosvjednu notu Zagrebu.

"Poduzet ćemo mjere u skladu s našim nadležnostima", rečeno je Dnevniku u slovenskom ministarstvu vanjskih poslova.
Dnevnik.ba 

19. travanj 2024 06:20