StoryEditor

Slaven Knezović imenovan predsjednikom Nadzornog odbora JP Filmski Centar Sarajevo

Piše D  /  29.07.2021., 23:00h

Vlada Federacije BiH je usvojila akte za raspisivanje javnog natječaja za izbor i imenovanje dva člana Vijeća za državnu pomoć Bosne i Hercegovine koje imenuje Vlada Federacije BiH i za članove Komisije za provođenje ovog postupka imenovala Tihomira Ćurka (predsjednik), Asima Pandžića, Mirjanu Vučić, Jasmina Gačevića i Sanelu Adžović (članovi).

Za svog punomoćnika za sudjelovanje u radu i odlučivanju na 43. sjednici Skupštine JP BH Pošta d.o.o. Sarajevo Federalna vlada je ovlastila Ernesta Đonku.

Vlada je Nadzornom odboru Zraka d.d. Sarajevo dala prethodnu suglasnost za imenovanje Isme Hebibovića za v.d. direktora ovog privrednog društva, do okončanja natječajne procedure, a najduže na šest mjeseci.

Za članicu Upravnog odbora Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje, uime Bosansko-podrinjskog kantona, danas je na period do 90 dana, odnosno do završetka procedure i konačnog izbora i imenovanja kandidata, imenovana Edina Subašić.

Izmjenom postojeće Odluke, za člana Komisije za izbor i imenovanja članova nadzornih odbora u privrednim društvima sa udjelom državnog kapitala u kojima nadležnosti Federacije BiH vrši Vlada FBiH imenovan je Jasmin Gačević.

Federalna vlada dala je Nadzornom odboru Autocesta FBiH d.o.o Mostar prethodnu suglasnost za donošenje odluke o razrješenju dosadašnjih vršitelja dužnosti članova Uprave ovog javnog poduzeća, zbog isteka mandata, te za donošenje odluke o imenovanju članova Uprave Društva na mandatni period od četiri godine, i to Adnana Terzića (direktor), Ivice Ćurića (izvršni direktor za ekonomsko-finansijske poslove), Jasmina Buče ( izvršni direktor za projektiranje i građenje), Marina Jelčića (izvršni direktor za upravljanje i održavanje) i Adema Zolja (izvršni direktor za opće, kadrovske i pravne poslove).

Vlada FBiH imenovala je Nadzorni odbor JP Filmski Centar Sarajevo  d.o.o., na period od četiri godine, u sastavu Slaven Knezović (predsjednik), Srđan Vuletić i Milenko Prstojević (članovi)

Danas je Vlada dala prethodna suglasnost Nadzornom odboru Tehničkog remontnog zavoda Hadžići d.d za razrješenje Zemke Kanlić dužnosti izvršnog direktora zajedničkih službi, radi odlaska u mirovinu. Također, prethodna suglasnost je dana i za imenovanje vr.d. članova Uprave Tehničkog remontnog zavoda na period do šest mjeseci, odnosno do okončanja natječajne procedure: Abida Šarića (v.d. direktor), Muhidina Dautovića (v.d. izvršni tehnički direktor) i Zenaida Muse (v.d. izvršni direktor zajedničkih službi). Istovremeno, Vlada je zadužila Nadzorni odbor da što hitnije pokrene natječajnu proceduru za imenovanje kandidata na ove pozicije.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 17:41