StoryEditor

Sjeverna Koreja objavila snimku uništavanja američkih bombardera: "Ovim redom će ići u grob"

Piše D  /  25.09.2017., 02:09h

Državna propagandna web stranica DPRK Today objavila je snimku samo nekoliko sati nakon što su američki bombarderi u subotu preletjeli u blizini Sjeverne Koreje, na što je ministar vanjskih poslova Ri Yong Ho u UN-u rekao da je "nakon svih Trumpovih uvreda udar raketama na Ameriku neizbježan".

Video prikazuje ogromne eksplozije dvaju američkih bombardera u raketnim napadima te direktan pogodak na USS Carl Vinson raketom lansiranom iz podmornice.

 

"Čim vrhovni vođa izda zapovijed, istrijebit ćemo agresore" 

U prikazanom tekstu stoji: "Ako bombarderi F-35 i B-1B te nosač Carl Vinson povedu američki napad, navedenim redom će otići u grob". AP je objavio da je u subotu u Pjongjangu održan skup od desetaka tisuća ljudi koji su izvikivali "Potpuno uništenje" i "Smrt američkim imperijalistima".

"Čekamo pravi trenutak za konačnu bitku protiv SAD-a, zlog carstva, kako bismo uklonili SAD iz svijeta", izjavio je zapovjednik paravojne jedinice Crveni stražari Ri Il-bae te dodao: "Čim nam vrhovni vođa Kim Jong-un izda zapovijed, istrijebit ćemo skupinu agresora".

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 01:03