„Široki Brijeg uvijek na najvišem mjestu!“ Osvojen Mont Blanc!

na vrhu europe

„Široki Brijeg uvijek na najvišem mjestu!“ Osvojen Mont Blanc!

srp 17, 2017
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Nakon osvajanja Mont Blanca prije deset godina, Kilimandžara 2008. godine, Elbrusa 2010. Godine, prošli tjedan su usponom na najviši vrh u zapadnoj Europi planinari HPD Pločno iz Posušja po drugi put osvojili Mont Blanc (4810m/n).

Povratkom u kamp završena je još jedna uspješna visokogorska ekspedicija u organizaciji posuških planinara. Uz dosta poteškoća i komplikacija momci su i ovaj put uspjeli. Pripreme za uspon trajale su cijelu godinu, a na usponu je sudjelovalo deset alpinista: voditelj ekspedicije Mario Bonić, Predrag Naletilić – Cobra, Ivica Bago, Vinko Romić, Jerko Čutura, Oliver Lončar, Petar Lončar, Ivan Jurilj, Željko Markota i Josip Pejić.

U uspješnoj ekspediciji među planinarima bila su i dvojica Širokobriježana, Predrag Naletilić – Cobra i Ivan Jurilj. Na drugom najvišem vrhu u Europi s ponosom su istaknute zastave Širokog Brijega i Herceg – Bosne. Uspon je bio zahtjevan, ali ipak je sve prošlo u najboljem redu. Široki Brijeg je uvijek na prvom mjestu, ali ovaj put i na najvišem mjestu. Cijeloj ekspediciji velike čestitke povodom osvajanja Mont Blanca (4810m/n), piše Jabuka TV.

Dnevnik.ba