StoryEditor

Široki Brijeg osvojio još jedan memorijalni turnir Blage Zadre

Piše Ivan Crnjac  /  09.10.2017., 09:10h

U finalnoj utakmici Široki Brijeg i Cibalia su nakon 90 minuta odigrali 1:1 da bi Širokobriježane do još jednog trofeja u Vukovaru odveo vratar Luka Bilobrk. U maniri najboljih svjetskih vratar Bilobrk je obranio čak dva jedanaesterca nogometašima vinkovačkog prvoligaša.


Cibalia je povela u 24. minuti preko Dabre, a izjednačio je Ćorluka 12 minuta kasnije.

Precizni u raspucavanju s bijele točke za Široki za konačnih 4:3 bili su J. Ćorić, D. Ćorić i Matić. 

Prije nastavka priprema za nastavak sezone, momčad Širokog Brijega ugostit će HNK Čapljina u klupskom kampu "Musa-Karačić." Utakmica je prijateljska i odigrat će se u srijedu, 11. listopada u 16:00 sati. 

Podsjetimo, legendarni zapovjednik obrane Borova Naselja i Trpinjske ceste rođen je 31. ožujka 1944. u srcu Hercegovine, u Donjim Mamićima, u Ledincu. Godine 1954. njegovi roditelji, Mila i Jozo Zadro, odlučili su se preseliti u Vukovar. Poginuo je od neprijateljskog rafala 16. listopada 1991. Pokopan je na tajnoj lokaciji, tijelo je kasnije identificirano i pokopano. 

Danas je Blago Zadro jedan od najpoznatijih simbola obrane Vukovara i Domovinskog rata općenito. Zanimljiva je jedna anegdota iz tog vremena. Zazvonio je telefon. Njegova supruga Kata je vrisnula, kada je on na terenu, četnici iz Borova zovu Katu, psuju i prijete klanjem. On je uzeo slušalicu i rekao: “Nemojte psovati, mi smo kršćani, katolici. Nismo navikli na takve riječi. Nego ovako, gledaj… Ja sam Blago Zadro, Bosanska 11, ključ je u prozoru, u svako doba otključaj i uđi, ali dobro razmisli kako ćeš izaći”.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 17:37