StoryEditor

Šepić isključen iz SDA - Sokoloviću, Mehmedoviću i Ahmetoviću "žuti karton"

Piše D  /  29.07.2021., 21:10h

Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Senad Šepić isključen je iz Stranke demokratske akcije (SDA), odlučilo je Predsjedništvo te stranke popodne na sjednici u Sarajevu, prenosi Fena.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović novinarima je osim te odluke priopćio kako su trojica zastupnika Salko Sokolović, Sadik Ahmetović i Šemsudin Mehmedović dobili javni ukor u stranci, „žuti karton“, kako se izrazio Izetbegović na molbu novinara da pojasni što pojam „javni ukor“ podrazumijeva.

Sankcije četvorici zastupnika, članova SDA, izrečene su jer su postupili suprotno stavovima stranke, Šepić i Sokolović glasajući protiv hitne procedure za zakone o trošarinama na nedavnoj sjednici Zastupničkog doma, a Ahmetović i Mehmedović uzdržanošću prilikom glasanja.

- Trošarine nisu jedini razlog za sankcije, svi ovi zastupnici imali su ‘kumulaciju postupaka‘ - rekao je predsjednik stranke.

Posljednjim događajima vezanim za trošarine, po Izetbegovićevim riječima, doveli su u pitanje većinu glasova za projekte koji su Bosni i Hercegovini trebali donijeti milijardu KM te povoljne kredite vezano za izgradnju dijela autoputa, putnu infrastrukturu na mnogim prometnicama i za sve što ti važni poslovi podrazumijevaju kao što je upošljavanje građevinske operative i slično.

Povodom incidenta u Srebrenici, kada je napadnut zamjenik predsjednika SDA, aktualni ministar civilnih poslova u Vijeću ministara BiH Adil Osmanović, na današnjoj sjednici Predsjedništva SDA nije bilo konkretne sankcije za Hamdiju Fejzića jer po Izetbegovićevim riječima, još nema neospornih dokaza da je on stajao iza tog napada.

Fejzić je u međuvremenu uputio pismo u kojem se ispričao i ogradio od osobne odgovornosti za fizički napad na Osmanovića, rekao je također predsjednik SDA.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 12:27