StoryEditor

SBB protiv preuranjene kampanje SDA

Piše D  /  22.08.2017., 02:08h

- Kada se uzme i podatak da su u BiH blokirani računi više od 70.000 kompanija, ali i ukupan broj ljudi koji su napustili našu zemlju, lako je zaključiti u kakvoj se situaciji Bosna i Hercegovina nalazi nakon 27 godina feudalne petofamilijarne vlasti. SBB podsjeća javnost da su odnosi u koaliciji SDA-SBB upravo „pukli“ kada je predsjednik Radončić više puta javno upozorio da neće podržavati Izetbegovića u lažnim statistikama o tobože novootvorenim radnim mjestima, što se sada i na osnovu spomenutog izvještaja pokazuje točnim i odgovornim odnosom prema građanima - stoji u saopćenju SBB-a.

SBB poziva Izetbegovića, kao i predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića, da pusti svoje izabrane premijere, koji su svi iz SDA, da se bave realnim problemima građana, kakvi su nezaposlenost i siromaštvo.

- Također, SBB predlaže predsjedniku SDA da preuranjenu predizbornu retoriku sijanja straha, izazivanje konflikata, pa i unutarbošnjačkih isceniranih svađa i podjela, ostavi po strani. To ne doprinosi općem dobru, pa ni samoj SDA - stoji u saopćenju koje potpisuje Press centar SBB-a.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 12:26