StoryEditor

Saračević: Imamo snagu i moć, treba nam malo sreće

Piše D  /  09.01.2018., 07:01h

Pet je dana ostalo do početka prvenstva i prvog dvoboja sa Srbijom.  

Ova ekipa ima kvalitetu koja je potrebna i ima nekoliko prednosti u odnosu na ostale, a prva stvar je domaći teren. Svaki domaćin ima prednost domaćeg terena i euforije te imamo pravo sanjati, dodao je Saračević. 

Naši su reprezentativci uspješno odradili posljednju provjeru u Spaladium Areni protiv Crne Gore, a današnji su dan iskoristili za odmor. U ostatku priprema radit će se na taktičkom dijelu i skupljanju snage. 

Lino ima teoriju koja je točna, da obranom dobivaš utakmicu, a napadom je možeš izgubiti. Moramo imati agresivnu obranu, moramo biti čvrsti, a u napadu to onda moramo iskoristiti, biti puno pametniji i bez tradicionalnih rupa koje se događaju. Domaći teren je prednost ako si dobar. Ako krene loše, on postaje teret. Radimo na tome i mislim da će biti sve u redu, istaknuo je Saračević. 

Najavio je i taktičke inovacije u igri: Vježbamo 6-0 i 5-1, naše tradicionalne obrane, vježbamo još zovemo je  3-3, agresivnu obranu. Kada  ćemo je koristiti to ovisi o stanju na terenu i od protivnika. Nije zgorega da imamo tri varijante.

Saračević je član hrvatske reprezentacije koja je u Atlanti 1996. osvojila olimpijsko zlato: Ono je bila generacija na zalasku i to nam je bila je zadnja šansa. Ova generacija je malo promijenjena, ima snagu i ima moć, treba nam malo božje sreće da krenemo dobro i pokažemo sve što znamo.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 14:52