StoryEditor

Rukometaši Zrinjskog traže prvu europsku pobjedu

Piše D  /  17.11.2017., 02:11h

Nakon tri uzastopna poraza u domaćem prvenstvu, Zrinjski je upisao po jednu pobjedu u prvenstvu i kupu što je popravilo raspoloženje među mostarskim rukometašima koji se nadaju nastavku pozitivnog niza u susretu s Batumijem.

- Vratili smo se s dvije pobjede i atmosfera u momčadi je fenomenalna. Iako će nam zbog ozljeda večeras nedostajati tri važna igrača (Bernard Mandarić, Marin Perić, Damir Džeba), mi smo spremni, i fizički i psihički, da odradimo ova dva europska susreta i vratimo publici osmijeh na lice - kazao je na konferenciji za novinare krilo Zrinjskog Vedran Delić. Dodao je kako se svi u klubu nadaju prolasku u sljedeću rundu, iako su Gruzijci i njihova rukometna kvaliteta nepoznanica. Trener Batumija Mamuka Mjavanadze kazao je kako ove godine na okupu ima potpuno novu momčad s kojom još nije odigrao službenu utakmicu s obzirom da gruzijsko prvenstvo nije počelo, prenosi Večernji.ba

- Trebat će nam vremena da se uigramo. Utakmice protiv Zrinjskog bit će nam dobra prilika za to i nadam se dobroj rukometnoj predstavi večeras i sutra - kazao je Mjavanadze. Dva kluba dogovorila su da se oba susreta odigraju u Mostaru, prvi večeras, a drugi odmah dan poslije, oba s početkom u 19 sati. Sve troškove organizacije, prijevoza i smještaja gostiju iz Gruzije snosi domaćin.

- Radi se o velikim troškovima zbog čega klubovi iz Bosne i Hercegovine obično otkazuju nastupe u europskim rukometnim kupovima. No, mi smo odlučili da kao pobjednici Kupa BiH izađemo u Europu, da nam to bude motivacija i korak dalje u razvoju kluba - istaknuo je voditelj Odjela za marketing i odnose s javnošću HMRK Zrinjski Marko Boras. Po završetku konferencije za novinare čelni ljudi Zrinjskog i Sportsko-rehabilitacijskog centra "Korak" potpisali su sporazum o produžetku suradnje. Po riječima predsjednika Upravnog odbora Zrinjskog Branislava Stojkića, sporazum sa SRC "Korak" predstavlja prvi korak u reorganizaciji i daljnjem razvoju HMRK Zrinjski koje je najavilo nedavno izabrano novo rukovodstvo kluba. Magistar kineziologije Boris Kajan kazao je kako SRC "Korak" prakticira inovativan pristup sportskoj medicini.

- U našem radu prakticiramo spoj sportskog, rehabilitacijskog i dijagnostičkog sustava. Mi imamo dijagnostiku koja može pretpostaviti gdje će se koji igrač ozlijediti, gdje su disbalansi kod igrača, kako bismo radili na prevenciji ozljeda. Također, činimo sve kako bismo izbjegli kirurško rješavanje problema koje podrazumijeva puno duže razdoblje rehabilitacije i oporavka - dodao je Kajan.

Dnevnik.ba
 

16. travanj 2024 18:41