StoryEditor

Rođeni Zagrepčanin Jozo Šimunović neće igrati za Hrvatsku nego za - BiH

Piše D  /  30.07.2021., 03:43h

Stoper škotskog Celtica 22-godišnji Jozo Šimunović šokirao je nazočne u HNS-u odlukom da mijenja reprezentaciju, pa će ubuduće umjesto Hrvatske igrati za susjednu BiH, piše Slobodna Dalmacija.

Šimunović inače rođen u Zagrebu, ponikao je u Dinamu i prošao sve selekcije od U-14 do U-21 odlučio se za ovakav potez zbog činjenice da ga izbornik Ante Čačić nema “na mapi” i da u posljednje dvije godine nije dobio niti pretpoziv. Istina da je bio jedno vrijeme ozlijeđen, ali jednako kao i da su ignorirane njegove dobre partije u dresu Celtica.

U Hrvatskoj pak na Šimunovića su potpuno zaboravili, šansu za nastupe na stoperskim pozicijama dobivali su Dejan Lovren,Domagoj Vida, Matej Mitrović, Tin Jedvaj i naravno standardni Vedran Ćorluka.

Šimunović se odlučio za BiH s obzirom na porijeklo svojih roditelja već je obavio sve razgovore s tamošnjim savezom i neće biti prepreka da dobije putovnicu i sve potrebne papire za nastup za “zmajeve”. Izbornik Mehmed Baždarević oduševljen je ovom odlukom Šimunovića s kojim je i ranije imao razgovore, te ga je želio dovesti pod zastavu BiH.

Bih je u kvalifikacijama za SP 2018. trenutno na trećem mjestu u skupini iza Belgije i Grčke, a očekuje se da bi Šimunović već mogao debitirati u sljedećem rujanskom ciklusu kada “zmajevi” budu igrali protiv Cipra i Gibraltara.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 02:50