StoryEditor

Pupovac: Ako Vlada treba pasti, neka padne

Piše D  /  13.10.2019., 02:10h

Gost HRT-ove emisije Nedjeljom u dva bio je prvi čovjek SDSS-a, Milorad Pupovac. Kako je najavljeno, diskutirali su o zahtjevu Hvidre da mu se sudi zbog rušenja ugleda Republike Hrvatske, ostanku u vladajućoj koaliciji te su se osvrnuli na aktualnu kampanju za izbor predsjednika Republike.

Prvo pitanje bilo je upućeno na temu štrajka prosvjetara, a Pupovac je kritizirao vladu iz 2008. godine koja, kako kaže, nije provela svoja predizborna obećanja.

- Kad je došlo vrijeme nakon krize da se realizira obećano, to se nije dogodilo. To se osjeti na općenitoj kvaliteti. To treba mijenjati. Treba nastaviti pregovore i treba vidjeti gdje se može naći neka sredina. Zanimanja u provjesti uvijek su potrebna i uvijek će biti. Uvijek će biti cijenjeni i trebamo to zapamtiti- kazao je Pupovac.

Na pitanje voditelja Aleksandra Stankovića misli li da će pasti vlada zbog pritiska HNS-a odgovara da ako tako treba biti, neka bude.

-Ako treba pasti neka padne, ali ja mislim da se treba naći neki kompromis- rekao je predsjednik SDSS-a. Nadovezavši se na HNS, Pupovac smatra kako stranka nije postavila ultimatum vladi.

-Ne bih to nazvao ultimatumom. Jer je HNS srušio ovu koaliciju da bi poboljšao uvjete rada. To je bio jedan od ključnih točaka njegovog programa u ovoj vladi. Ako tu neće biti dogovora između ostatka koalciije i HNS-a, onda ćemo mi njih potpkopavati. HNS se našao u situaciji da ne mogu raditi kako bi htjeli zbog pritisaka izvana i iznutra - komentirao je saborski zastupnik.

Na predsjedničkim izborima, tvrdi, neće podržati nikoga, ali možda će se u budućnosti predomisliti.

- Mi vrlo aktivno promatramo sve. To bi moglo rezultirati odlukom da SDSS podrži nekog. Želimo da se slika izbalansira i da se počnemo vraćati centru - kazao je, dodavši kako smatra da se funkcija predsjednika banalizirala.

Što se situacije s Hvidrom tiče, Pupovac ističe kako sastanak s njima trenutno nije na planu, ali možda će biti u budućnosti.

- Kad bi se gledale izjave, i moje i tuđe, onda do sastanka s Hvidrom nikad ne bi došlo. Ako se gleda potreba da postoji povod koji može biti razlog za razgovor o tome. Ne razmišljam o sastanku i nisam siguran da će u ovim okolnostima  do toga doći, ali ako će do toga ikad doći, ni ja ni moji stranački kolege nećemo to odbiti. Čini mi se da bi to moglo biti nakon komemorativnih praksi u Vukovaru - odgovorio je Pupovac.

Na pitanje voditelja o medijskim natpisima da je Hrvatsku usporedio s NDH, komentira kako mediji imaju moć da nešto dodaju, preobliče ili izostave.

- Moć medija je u tome da kreira događaje kad ga nema i kad ga ima. Ovo nije prvi puta da mi se to dogodilo. Izjava u kojoj sam rekao da kao hrvatski patriot izražavam najdublju zabrinutost da se u Hrvatskoj počinje praksirati ideologija mržnje i nasilja koja je postojala samo u jednom razdoblju i režimu, mediji su prezentirali kako su htjeli - kazao je Pupovac.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 13:52