StoryEditor

PROTIV FRANCUZA: Hrvati bi danas trebali navijati za Srbe, evo i zašto

Piše D  /  22.01.2018., 11:01h

Nastavlja se Europsko rukometno prvenstvo, a danas su na rasporedu utakmice iz hrvatske skupine I. Glavni konkurenti Hrvatskoj za plasman u polufinale Francuska i Švedska igraju svoje druge susrete drugog kruga.

Francuska, jedina neporažena momčad koja je upisala sve pobjede na EURU, igra protiv slabe Srbije i ima priliku pobjedom osigurati prolaz u polufinale.

Bit će ovo i utakmica od velikog značenja i za Nikolu Karabatića,koji igra protiv države u kojoj se rodio, a upisat će i 57. nastup za reprezentaciju na europskim natjecanjima i tako se izjednačiti s izbornikom i legendarnim bivšim igračem Didierom Dinartom, piše HRT. 

Srbi su demoralizirani i jednostavno im ne ide na ovogodišnjem Euru tako da im nitko i ne daje neke realne šanse protiv odličnih Francuza.

Spomenimo kako Francuska ima i Vincent Gerarda, najboljeg vratara do sada na Euru, koji je upisao ukupno 41 posto, odnosno 51 obranu.

S druge strane Švedska mora pobijediti ako želi biti u konkurenciji s Hrvatskom za plasmana među četiri najbolje reprezentacije. Skandinavska momčad slavila je protiv Bjelorusije pet puta u isto toliko međusobnih susreta.

Odličan rukomet pokazali su izabranici Kristjana Andressona u prvom dijelu natjecanja, ali u prvoj utakmici drugog kruga nadigrala ih je Francuska 23:17 pa se sad moraju psihički dići kako bi izborili pobjedu protiv neugodne Bjelorusije.

Susret Srbije i Francuske na rasporedu je od 18.15, a Švedska i Bjelorusija sastaju se u 20.30 u zagrebačkoj Areni.

Naime, ako Srbija ostane neporažena, onda će Červarovim izabranicima u posljednjem kolu 24. siječnja biti dovoljna bilo kakva pobjeda protiv Francuske. Hrvatska bi tako imala bod ili dva više od Francuza i prošla bi sigurno pobjedom dalje. 

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 00:10