StoryEditor

"Prodavač cvijeća spasio me od grupnog silovanja"

Piše D  /  21.10.2017., 08:10h

Gaia Guarnotta putem Facebooka je podijelila priču o tome kako se našla u zaista nezavidnoj situaciji.

Dvadesetpetogodišnjakinja je šetala ulicama Firence kasno noću, a u jednom joj je trenu pristupila grupa mladića koji su joj ispočetka dobacivali šale, tražili ju zajednički selfie, a zatim su postali sve agresivniji.

"Odjednom su me nekako okružili i počeli mi govoriti stvari poput ‘hajde s nama, nas je dvadesetpetorica, a ti jedna, bit će ti dobro, uživat ćeš", a zatim su me počeli vrijeđati i nazivati glupom kujom i kurvom", napisala je Gaia između ostalog.

Pokušala je pobjeći, ali nisu joj dopustili, te su je počeli gađati slamkama iz svojih pića, a neki su čak pljuvali na nju.

Očajnoj djevojci pomoć je stigla iz neočekivanog izvora, prišao joj je Hossein Alamgir, prodavač cvijeća porijeklom iz Bangladeša.

"Čim mi je prišao počeli su me nazivati arapskom kurvom", piše Gaia.

Alamgir ju je odveo da nešto pojede i poklonio joj je ružu.

"Da Hossein nije naišao tu večer mene sad ne bi bilo da ispričam što se dogodilo. Nisam znala kako mu zahvaliti, pa sam mu dala svoju fotografiju da zauvijek zapamti lice djevojke koju je spasio te noći. Hvala bogu što postoje ljudi poput njega koji će vam priteći u pomoć bez da išta traže zauzvrat. Nikad ga neću zaboraviti", opisala je djevojka.

Hossein u Firenci živi od 2005., a rekao joj je da je prišao grupi kad je primijetio da je prestrašena.

Priču je odlučila podijeliti da ljudima ukaže da stvari u životu ne funkcioniraju uvijek onako kako su navikli vidjeti u medijima.

"Mediji vam kažu da su stranci zli, da mizoginija ne postoji, da su muškarci i žene jednaki, da imaju ista prava i slobode, ali znamo da to nije tako", zaključila je Gaia.  

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 12:57