StoryEditor

Prodajom Ćavara u Bundes ligu svi na dobitku

Piše D  /  20.01.2018., 08:01h

Rekordni transfer

Zrinjski je prodajom Ćavara ostvario rekordni transfer, ali i ono nešto više, jer za ovdašnje prilike nije mala stvar prodati nekog nogometaša iz Premijer lige BiH u jedan od klubova liga “petice”, pogotovo ne u Bundes ligu. Iako je popularni transfermarkt objavio da je mostarski klub inkasirao 200.000 eura za Ćavara, neslužbeno smo doznali da je riječ o dvostruko većem iznosu. Sličnu ponudu slao je i Maribor, ali perspektivni se nogometaš odlučio za puno atraktivniju ligu. Ćavara su navodno pratili još gotovo svi jači klubovi 1. HNL, kao i jedan austrijski prvoligaš. Ćavar i njegovi zastupnici odolijevali su ponudama poput onih koje je na adresu Zrinjskog slao Maribor. Veza Ćavara s Frankfurtom je jasna. Njegov agent Dražan Gilja, podrijetlom Mostarac, u Eintrachtu već ima svog igrača (napadač Branimir Hrgota nap. a.), ali i dobre odnose s klupskim vodstvom i trenerom Nikom Kovečem. Ćavar se oprostio od Zrinjskog u kojem je kao senior proveo pola sezone. Jedan je nastup za prvi tim zabilježio kao junior prošle sezone, prenosi Večernji.ba.

- S jedne strane mi je žao što odlazim iz kluba nakon samo 6 mjeseci seniorskog nogometa, ali sam jako ponosan što karijeru nastavljam u Eintrachtu i Bundesligi. Naravno, najveću zahvalnost dugujem Zrinjskom koji mi je vjerovao, a samim tim i omogućio transfer. Zahvalan sam svim trenerima koji su me trenirali u Školi nogometa, a posebna zahvala ide Blažu Sliškoviću koji mi je dao priliku u prvoj momčadi. Zrinjski ostaje dio mene. Želim izraziti i zahvalnost najboljim navijačima, Ultrasima, kao i suigračima koji su me prihvatili na najbolji način i koji će, uvjeren sam, opet osvojiti naslov - kazao je Ćavar.

Čeka ga Niko Kovač

Ćavara će kao trener dočekati Niko Kovač. Sada već bivšeg veznjaka Zrinjskog Kovač je vidio kao zalog za budućnost, koji je za njemačke prilike doveden za jeftin novac. Zrinjski je u ovom prijelaznom roku ostvario zarade na Ćavaru, te na Kenanu Piriću, kao i na Matiji Katanecu. U kontekstu inozemnih ponuda spominju se još Nemanja Bilbija i Slobodan Jakovljević. Mostarci danas putuju na nastavak priprema u Medulin. Na put neće ići igrači koje je na okupljanje reprezentacije pozvao izbornik BiH Robert Prosinečki.

Dnevnik.ba

 

26. travanj 2024 18:14