StoryEditor

Premijer Herceg se sastao mostarskom HVIDR-om

Piše D  /  29.07.2021., 14:34h

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg primio je predsjednika Udruge hrvatskih ratnih vojnih invalida (HVIDRA) Grada Mostara Miru Šunjića, te dopredsjednike Petra Golemca i Andru Perića, priopćeno je danas iz Ureda za informiranje Vlade HNŽ-a.

Predsjedništvo HVIDRA-e zahvalilo je tom prigodom Hercegu i Vladi HNŽ-a na svemu što čine za braniteljsku populaciju.

Posebna zahvala izražena je na potpori u organiziranju XXII. Međunarodnog božićnog turnira u malom nogometu ‘‘HVIDRA Mostar 2016".

Na sastanku se razgovaralo, također, o problemima braniteljske populacije, te na izradi novog zakona o dopunskim pravima branitelja i članova njihovih obitelji.

Herceg je kazao kako su pitanja braniteljske populacije u vrhu prioriteta u radu Vlade. Dodao je i to kako se o braniteljskoj populaciji skrbi kroz redovito financiranje različitih projekata među kojima je istaknuo obilježavanje značajnih datuma, potporu braniteljskim zadrugama, nabavu ortopedskih pomagala, potporu stambenom zbrinjavanju i banjsko liječenje.

Također je kazao kako je u Proračunu za ovu godinu prvi put planirano 200.000 KM za potporu pri zapošljavanju djece poginulih branitelja, što će, uz sredstva koja će za tu nakanu izdvojiti Služba za zapošljavanje, značajno pridonijeti njihovom lakšem zapošljavanju.

Izražavajući osobnu, ali i spremnost Vlade na zaštiti digniteta branitelja i braniteljske populacije općenito,Herceg je podsjetio na to kako je u ovogodišnjem proračunu osigurano 50.000 KM za rad Zaklade za pružanje pravne pomoći braniteljima.

Na kraju sastanka, izražena je obostrana želja za nastavkom i unapređenjem zajedničke suradnje u svim pitanjima koja su od interesa za branitelje u Mostaru i HNŽ-u, navodi se u priopćenju.

Dnevnik.ba  

19. travanj 2024 11:00