StoryEditor

Požar na Dinari aktivan, reaktiviran požar na području Troglava

Piše D  /  04.08.2017., 02:08h

Glasnogovornica Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) Majda Kovač kazala je Feni da je reaktiviran i požar na području Troglava na lokacijama Kadijina bukva i Razvala na Vjestić Gori. Požar gase tri ekipe Šumarije.

U općini Bosansko Grahovo požar na predjelu mjesta Resanovci, između Bosanskog Grahova i Drvara i dalje je aktivan. Požar gase pripadnici šumarije Bosansko Grahovo i Drvar te pripadnici civilne zaštite Bosansko Grahovo i Drvar.

Kovač navodi da je požar na Staretini jutros također aktivan, a zbog minsko sumnjivog terena gašenje kopnenim snagama nije moguće.

U Zapadnohercegovačkoj županiji, u općini Ljubuški, požar otvorenog prostora koji je sa prekidima trajao tri dana na lokalitetu Gornji Radišići, lokaliziran je jučer oko 19.30 sati.

Kovač kaže da su na požarištu djelovali vatrogasci iz Ljubuškog, Širokog Brijega, Gruda i Posušja, ukupno oko dvadeset vatrogasaca i tridesetak mještana koji su pomagali sa nekoliko traktorskih i auto cisterni.

- Bilo je angažirano deset vatrogasnih vozila, a jučer od 18.00 do 19.30 sati na požarištu su djelovala dva kanadera koji su svaki sa sedam naleta doprinijeli da se situacija stabilizira - navela je Kovač.

Trenutno su na terenu samo pripadnici vastrogasne jedinice Ljubuški i mještani koji dežuraju na požarištu.

- Nije bilo štete na stambenim i privrednim objektima, a zbog sumnji na podmetanje požara pripadnici MUP-a provode operativne radnje u svrhu eventualnog otkrivanja počinitelja - kazala je Kovač.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 10:08