StoryEditor

Poruka Čovića papi Franji

Piše D  /  24.02.2018., 03:02h

"Vi ste naš dragocjen putokaz i svjetlo ovozemaljskog života koje nam pomaže da pobijedimo izazove beznađa. Duboko vjerujem kako se jedino osnaženi vjerom možemo približiti spoznaji najdubljeg smisla Božjeg nauka o ljubavi, žrtvi i životu kojeg podučavate", napisao je Čović na Twitteru nakon susreta.

Izvor: Twitter/Dragan Čović

Nakon susreta je istaknuto kako u BiH treba graditi sustav koji će garantirati budućnost novim generacijama.

Tijekom razgovora izraženo je zadovoljstvo zbog dobrih odnosa između Svete stolice i Bosne i Hercegovine, a svi prisutni su obnovile svoju opredijeljenost za nastavak puta konstruktivne bilateralne saradnje i jačanju dijaloga i međureligijskog razumijevanja.

U dijelu u kome se govorilo o situaciji u BiH istaknuta je potreba za zajedničkim nastupom svih strana u BiH na putu reformi, s ciljem integracije zemlje u Europsku, kao i garantiranje efikasne ravnopravnost konstitutivnih naroda, koja će omogućiti miran suživot i klimu pomirenja.

Nakon susreta sa Papom, delegacija iz BiH susrela se s državnim sekretarom Vatikana, kardinalom Pietrom Parolinom, sa kojim je bio i sekretar Vatikana za odnose sa državama, nadbiskup Richard Gallagher.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 21:03