StoryEditor

Policija: Više članova obitelji je reklo da je u kontaktu s nestalom Jasminom

Piše D  /  18.02.2019., 11:02h

Na pitanje je li samo uhićena sestra nestale Jasmine rekla da je u kontaktu s njom, glasnogovornik je na presici rekao da je više članova obitelji govorilo da je u kontaktu s Jasminom, javlja Index.

"Prošlo je 5 godina od nestanka do prijave, a cijelo vrijeme je bila priča da je u inozemstvu. Mi smo stalno u kontaktu s majkom", rekao je. 

"Ja u svojoj praksi nisam imao takav slučaj. Imamo puno različitih istraživanja i ovakav slučaj nisam imao u praksi", dodao je. 

Nije htio reći od koga je stigla dojava o tijelu. 

Nisu pregledali zamrzivač

"Policija je poduzela niz pregleda. I kuću, ali na nju nismo bili toliko fokusirani, više smo bili fokusirani na vanjski dio čak i na nekakva okolna mjesta. Tada nismo imali informaciju da bi se nešto moglo dogoditi unutar kuće. Ne postoje nekakva pravila oko toga koje dijelove se moralo pretražiti", rekli su na pressici.

Također, kazali su i kako su ih i poligrafska testiranja odagnala od toga da vjeruju da se nešto dogodilo u kući.

Ne zna se je li tijelo bilo prebacivano, rekao je.

Nestanak Jasmine Dominić prijavljen je tek 2005. godine. Kad je nestala, Jasmina Dominić imala je samo 23 godine, a uoči nestanka je živjela u kući u kojoj je pronađena sa starijom sestrom Smiljanom, koja je privedena u subotu navečer zbog sumnje na ubojstvo. Jasminino tijelo pronađeno je u škrinji u hodniku u prizemlju kuće.

Sumnjaju na sestru

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu objavilo je priopćenje u kojem navodi kako sumnjaju da je žrtvu ubila njezina sestra.

"Proveli smo očevid te postoji osnova sumnje da je hrvatska državljanka (45) počinila kazneno djelo ubojstva hrvatske državljanke (1977.).  Prema dosad prikupljenim podacima, postoje osnove sumnje da je uhićena 45-godišnjakinja između 2000. i 2001. godine usmrtila svoju sestru i njezino mrtvo tijelo sakrila u škrinju za zamrzavanje u hodniku prizemlja obiteljske kuće u mjestu Palovec. Radi utvrđivanja svih okolnosti događaja, državno odvjetništvo će naložiti obdukciju, vještačenje DNA, druga potrebna vještačenja i dokazne radnje te provođenje daljnjih izvida, a poduzet će se i druge radnje prema zakonskim propisima o postupanju s uhićenima", objavilo je Županijsko odvjetništvo.

Mnogi se pitaju kako je jeziva tajna koju je skrivala škrinja u hodniku tako dugo ostala neotkrivena drugim ukućanima. Tek prekjučer razotkrio ju je zaručnik Smiljanine izvanbračne kćeri nakon što je u ulici nestalo struje i počeo se širiti strašan smrad, nakon čega se ova misterija, stara gotovo dva desetljeća, napokon počela rasplitati.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 11:28