StoryEditor

Pokrenuta istraga protiv Hillary Clinton

Piše D  /  30.07.2021., 01:18h

Istraga otvorena u vezi s pokušajima Hillary Clinton da u Bangladešu spriječi suđenje svom prijatelju i sponzoru “Zaklade Clinton”, poduzetniku Muhammadu Yunusu.

Prema izvješćima, kada je bila na čelu State Departmenta, Hillary Clinton ometala istragu zbog optužbi za korupciju protiv Yunusa, prenosi Logično.com.

Chuck Grassley je rekao da je Clinton podređenima naredila da utječu na premijerku Bangladeša Sheikh Hasinu Wazed i njezina sina Sajeeba. Takve je zapovijedi Hillary Clinton dala  visokim američkim diplomatima.

Sajeeb Wazed je bio posebno ugrožen zbog porezne revizije njegovog “poslovanja” u Sjedinjenim Državama.

Trenutni prvi čovjek američkog State Departmenta, Rex Tillerson, zatražio je da se 15. lipnja osigura sva potrebna dokumentacija u ovom slučaju.

Osim toga, Odbor za nadzor i upravljanje reformama u Zastupničkom domu američkog Kongresa još uvijek istražuje predmet vezan za skandal oko elektroničke pošte Hillary Clinton.

Krajem ožujka je Grassley rekao da su bivša američka predsjednička kandidatkinja Hillary Clinton i njezinih šest pomoćnika imali pristup tajnim podacima, čak i nakon što je napustila dužnost državne tajnice 2013. godine.

Poznato je da je Hillary Clinton bila upletena u brojne skandale, ali je do sada uvijek prolazila nekažnjeno. Sve očigledniji sukob dvije struje u Washingtonu može dovesti i do toga da barem jedan od njih ima sudski epilog, koji bi mogao označiti početak velike čistke u američkom političkom establishmentu. Za sada se to čini nemogućim, ali sve više optužbi i istraga, posebice protiv Hillary Clinton, mogle bi dovesti i do takvog ishoda.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 01:53