StoryEditor

Pojačana frekvencija vozila na izlazu iz BiH na GP Izačić

Piše D  /  16.08.2017., 07:08h

Frekvencija vozila je umjerenog intenziteta, s izuzetkom dionica u gradskim centrima, gdje je u jutarnjim satima promet vozila pojačan.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, upozorava se na moguće odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Skreće se pažnja i na pojačan broj biciklista i motociklista u prometu. Bez obzira na povoljne uvjete, savjetuje se maksimalno oprezna vožnja.

Na magistralnom putu M-16.2 Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje zbog radova na deminiranju terena u mjestu Osojnica, od 08.00 do 16.00 sati mogu se očekivati povremene kraće obustave prometa.

Kraći zastoji mogući su i na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajaju se putni pravci: M-17 Maglaj-Žepče, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-4 Tuzla-Kalesija i M-17/3 Buna-Stolac.

Pojačana frekvencija vozila jutros je na izlazu iz BiH na GP Izačić. Na ostalim graničnim prelazima, trenutna zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Za međunarodni promet vozila, privremeno su otvoreni granični prijelazi: Duži-Imotica, Orahov Do-Slano i Hadžin Potok-Bogovolja, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 08:56