StoryEditor

PLENKOVIĆ otvorio dane hrvatskog filma u Orašju i najavio nastavak potpore ovoj manifestciji

Piše D  /  02.09.2017., 10:09h

Pod pokroviteljstvom predsjedatelja Predsjedništva BiH Dragana Čovića i supokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i Općine Orašje, večeras su u Orašju otvoreni 22. Dani hrvatskoga filma.

Na svečanom otvorenju ovog najvećeg i najpoznatijeg filmskog festivala u okruženju, nazočili su premijeri Republike Hrvatske Andrej Plenković, Federacije BiH Fadil Novalić i federalni ministri, predsjednik Fedracije BiH Marinko Čavara, predsjednica Zastupničkog doma Parlamenta BiH Borjana Krišto, i brojni drugi dužnosnici iz BiH i Hrvatske.

Manifestaciju je otvorio premijer RH Andrej Plenković.

- Bit će mi drago da vlada RH nastavi podržavati Dane hrvatskog filma i da svim svojim snagama promovira hrvatsku kulturu i identitet, a isto tako i Hrvate u BiH i njegovanje našeg identiteta, kulture i naših vrijednosti - kazao je Plenković.

Dodao je da je to trajna zadaća ne samo ministarstva vanjskih i europskih poslova već i središnjeg državnog vrha.

Ovogodišnje Dane hrvatskoga filma u Orašju otvorio je film "Ustav Republike Hrvatske" Rajka Grlića.

U nedjelju, 3. rujna na repertoaru je film "Posljednja barijera" Jasmina Durakovića, a u ponedjeljak 4. rujna "Agape" Branka Schmidta.

U utorak, 5. rujna na programu festivala je film Kristijana Milića "Mrtve ribe", u srijedu 6. rujna "Muškarci ne plaču" Alena Drljevića.

Četvrtak, 7. rujna rezerviran je za film "Uzbuna na zelenom vrhu" redatelja Čejena Črnića, a petak 8. rujna za film "Ne gledaj mi u pijat" redateljice Hane Jušić.

Festival se zatvara u subotu 9. rujna filmom Dejana Aćimovića "Anka".

Sve projekcije su od 20 sati, a ulaz je besplatan.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 01:42