StoryEditor

Plenković: Inspekcija će utvrditi okolnosti smrti mladića u Zaprešiću te u Jastrebarskom

Piše D  /  14.08.2018., 09:08h

Predsjednik Vlade Andrej Plenković je u utorak izjavio da će inspekcija utvrditi okolnosti smrti mladića u Zaprešiću i muškarca u Jastrebarskom, izrazivši žaljenje i sućut obiteljima zbog ta dva, kako je rekao, nesretna slučaja.

"Ono što očekujem, a bio sam u kontaktu i s ministrom (Milanom) Kujundžićem je da inspekcija Ministarstva zdravstva temeljito utvrdi sve okolnosti ovih slučajeva a nakon toga ćemo moći donositi neke kvalificiranije sudove ovom konkretnom predmetu," rekao je Plenković u Hvaru odgovarajući na novinarski upit hoće li smijeniti ministra zdravstva Kujundžića, što neki traže tvrdeći da je sustav Hitne pomoći loš i da ministar snosi odgovornost za to, navodi Hina. 

Što se tiče uopće funkcioniranja hitne medicine, Plenković smatra kako "uvijek možemo unaprjeđivati taj sustav." 

"Ovakva situacija daje nam sada zadaću da vidimo što možemo kao Vlada i naravno kao Ministarstvo (zdravstva), ali ipak u jednoj podjeli nadležnosti sa županijama i jedinicama lokalne samouprave učiniti da medicinske službe budu što brže na usluzi građanima koji trebaju pomoć," kazao je Plenković.

Saborska zastupnica Mosta nezavisnih lista i predsjednica daborskog Odbora za zdravstvo Ines Strenja Linić je zbog tragične smrti mladića u Zaprešiću koji nije dobio pravodobnu Hitnu medicinsku pomoć premijera Andreja Plenkovića pozvala da smijeni ministra zdravstva Milana Kujundžića zbog "nečinjenja i ignorancije u hrvatskom zdravstvu“, navodi Hina. 

U nedjelju je na ulici u Zaprešiću pozlilo 22-godišnjem Matteu Ružiću, kojemu je u pomoć prvo stigao tim Hitne medicinske pomoći bez liječnika, budući da je tim s liječnikom bio na intervenciji u Jastrebarskom. Tim s liječnikom stigao je 27 minuta nakon poziva, no mladić je nažalost preminuo. U isto vrijeme je u Jastrebarskom umro muškarac. 

Dnevnik.ba 

23. travanj 2024 22:48