StoryEditor
pregovori u vukovaru

Penava komentirao pregovore s HDZ-om, otkrio i što očekuje

Piše desk  /  03.05.2024., 13:11h

Predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava u petak je komentirao pregovore s HDZ-om.

Na pitanje je li mu drago ponovno vidjeti Andreja Plenkovića u Vukovaru, Penava je rekao da pozivi kao i dosad idu svim relevantnim čimbenicima u hrvatskom društvu. "Svi su u Vukovaru dobrodošli i dat ću sve da to i dalje bude tako."

Osvrnuo se i na pregovore. "Razgovara se na sve strane, u kulturnim tonovima, bez ucjena s bilo koje strane i očekujem da ćemo kroz koji dan ili idući tjedan imati bolje ili podrobnije informacije". Za petak je najavljeno i Plenkovićevo sudjelovanje na svečanoj sjednici vukovarskog Gradskoga vijeća povodom Dana grada Vukovara.

Sve opcije su otvorene

U četvrtak je Andrej Plenković izjavio da teoretski ima ima podršku 83 zastupnika te potvrdio da pregovarački tim HDZ-a kontinuirano i svakodnevno razgovara s Domovinskim pokretom. Kazao je i da će naći modalitet za formiranje nove Vlade jer "uvijek postoje kreativna rješenja". Plenković je potvrdio i da se pregovori nastavljaju ovaj tjedan.

Penava i Ćipe poslali poruku SDSS-u iz Borova Sela: ‘Taman izazvao nove izbore po tisuću puta...‘

Dan ranije Penava je ponovio da Domovinski pokret ni u kojem slučaju neće pristati na sudjelovanje SDSS-a u vladi ili saborskoj većini koja će podržavati novu vladu. "Sve su opcije otvorene, razgovaramo sa svim stranama s puno uvažavanja i bez ucjenjivanja. Jesmo za opciju da se dogovorimo, ali ako se ne dogovorimo, otvoreni smo za opciju dogovora s drugom stranom, a u konačnici i za opciju novih izbora", kazao je predsjednik DP-a.

Dnevnik.ba

14. svibanj 2024 07:00